Inflatia

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.99

nivel: Facultate

Partea bun[ a desprinderii sistemului monetar de aur a fost c[ depozitele de aur ale b[ncilor centrale au fost, astfel, salvate ]i metalul galben extrem de preios a @nceput s[ fie folosit mai mult @n alte scopuri sau inut ca rezerv[ ultim[ folosit[ @n raporturile de schimb ]i de pl[i internaionale la preul de moment al aurului. Partea rea a fost c[ guvernele au dob`ndit, practic, un monopol asupra[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inflatia

Partea bun[ a desprinderii sistemului monetar de aur a fost c[ depozitele de aur ale b[ncilor centrale au fost, astfel, salvate ]i metalul galben extrem de preios a @nceput s[ fie folosit mai mult @n alte scopuri sau inut ca rezerv[ ultim[ folosit[ @n raporturile de schimb ]i de pl[i internaionale la preul de moment al aurului. Partea rea a fost c[ guvernele au dob`ndit, practic, un monopol asupra tip[ririi banilor ]i puterea de a ap[sa pe circulaia motorului tiparniei de bani.

Av`nd acest monopol, ele s-au ]i folosit de el pentru a produce bani ca s[ acopere cheltuielile publice din ce @n ce mai mari sau ca s[ reduc[ impozitele ]i taxele ]i s[ obin[ o popularitate mai mare pentru a-]i spori ]ansele de a c`]tiga din nou alegerile ]i a se menine la putere.
Fenomenul inflaiei se menine ]i @n sistemele bazate pe bancnote, c`nd se @ncalc[ echilibrul fundamental dintre masa monetar[ aflat[ @n circulaie ]i suma tranzaciilor economice, prin emisiuni suplimentare de bancnot[, determinate de nevoia de a efectua numite pl[i, nelegate de activitatea economic[, cum ar fi, de exemplu, finanarea cheltuielilor ducerii unui r[zboi.

In esen[ inflaia reprezint[ deprecierea monedei. #n sens larg, inflaia reprezint[ inundarea arterelor circulaiei bunurilor ]i serviciilor cu o cantitate mai mare de semne b[ne]ti (bancnote) care determin[ deprecierea banilor de h`rtie fa[ de aur, exprimat[ prin reducerea coninutului @n aur reprezentat efectiv de o unitate monetar[. Rezultatul nemijlocit, observabil, al inflaiei este cre]terea general[ a preurilor bunurilor ]i serviciilor ]i sc[derea puterii de cump[rare a banilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.