Infertilitate

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.89

nivel: Facultate

Daca din cauza dvs. sau a partenerului ati fost incapabila sa ramaneti inAZsarcinata, sunteti departe de a fi singurii. Infertilitatea afecteaza l din 7 cupluri. La aceste cupluri problema apare la sistemul reproducator masculin in 30-50 la suta dintre cazuri, iar la cel feminin -- care are mai multe miAZsiuni de indeplinit in procesul conceptiei -- in 50-70 la suta. Dar prinde curaj, in special d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infertilitate

Daca din cauza dvs. sau a partenerului ati fost incapabila sa ramaneti inAZsarcinata, sunteti departe de a fi singurii. Infertilitatea afecteaza l din 7 cupluri. La aceste cupluri problema apare la sistemul reproducator masculin in 30-50 la suta dintre cazuri, iar la cel feminin -- care are mai multe miAZsiuni de indeplinit in procesul conceptiei -- in 50-70 la suta. Dar prinde curaj, in special daca sunteti mai in varsta si va doriti copii.

Pana ce impreAZuna cu partenerul veti apela la ajutorul unui doctor pentru a va stabili cauAZza exacta a infertilitatii, exista o sumedenie de lucruri de facut pe cont proAZpriu spre a mari sansele de a avea un copil, incercati oricare sau toate aceste sfaturi bune recomandate de specialisti.REMEDII PENTRU FEMEIPlanificati dinainte daca puteti. Asa inechitabil cum pare, este un fapt biologic: varsta femeii are un impact dramatic asupra fertilitatii ei, spune obstetricianul Robert Stillman. Studiile demografice indica faptul ca peste 90 la suta dintre femeile sub 24 de ani sunt capabile sa conceapa cu succes.

Aceasta cifra scade brusc odata cu varsta; cand femeile ajung la o varsta inAZtre 35 si 44 de ani, sansele sunt cu putin mai mari de l la 3.
Asta nu spune ca daca aveti 20 si ceva de ani sau putin peste 30 ar treAZbui sa aveti copii, in caz ca nu sunteti pregatita emotional sau financiar, spuAZne dr. Stillman. Dar stiind ca sansele de a concepe se micsoreaza cu varsta, puteti lua o decizie in cunostinta de cauza asupra momentului cand sa ramaAZneti insarcinata.

Practicati controlul sarcinii gandit dinainte. Unele metode hormonale de control al sarcinii pot persista in corp catva timp dupa ce le opriti, in speAZcial daca aveti peste 35 de ani. Daca preferati o metoda hormonala de conAZtrol al sarcinii (in loc de, sa zicem, prezervativ sau sterilet), folositi pilula, recomanda
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.