Inferentele si tipurile de inferente

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.86

nivel: Facultate

putea fi utila o analogie: daca aveti carnet de conducere stiti ca trebuie sa-l aveti asupra voastra ori de cate ori va aflati la volan. Pe de alta parte, singura data cand scoateti efectiv carnetul de conducere este atunci cand va opreste un politist si va cere carnetul de conducere. Tot asa si cu principiile generale. Foarte adesea construim inferente fara sa mai explicitam principiile. Doar atu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inferentele si tipurile de inferente

putea fi utila o analogie: daca aveti carnet de conducere stiti ca trebuie sa-l aveti asupra voastra ori de cate ori va aflati la volan. Pe de alta parte, singura data cand scoateti efectiv carnetul de conducere este atunci cand va opreste un politist si va cere carnetul de conducere. Tot asa si cu principiile generale. Foarte adesea construim inferente fara sa mai explicitam principiile. Doar atunci cand cineva ne intreaba "pe ce te bazezi" trebuie sa fim pregatiti sa scoatem principiul.

Cum lucreaza un principiu pentru a conecta premisele cu concluzia?
Functia conectoare a pricipiului este un rezultat al formei acestora de propozitii conditionale generale. Sageata dintre premise si concluzie va reprezenta de acum inainte principiul sau legea si va fi notata cu L:
Ne-ar putea ajuta sa ne gandim in acest punct la limbajul functiilor matematice. De exemplu, x2 este o functie care, scrisa sub forma unei legi generale spune: Daca inputul este x, atunci outputul este x2.
Adica, daca inputul este 2, rezultatul va fi 4, daca punem un 3, rezultatul va fi 9, etc.

In exemplul de mai sus, legea functioneaza in acelasi fel. Putem pune in locul lui X diverse persoane (variabile). 1.2 Criterii de atribuire a principiilor Cum gasim legea generala sau principiul care stau in spatele unei inferente? Adesea facem inferente fara sa explicitam aceste legi generale si ne intelegem foarte bine, probabil pentru ca impartasim un mare numar de astfel de legi generale "evidente", sau "adevarate". Totusi, cand suntem in situatia de a explicita o astfel de regula ne aflam adesea in incurcatura. Exista niste reguli pe care le putem urma:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.