Infectiile urinare ne dau batai de cap

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Infectiile urinare se pot intalni la nivel renal (pielonefrite) sau sunt infectii de tract urinar inferior (cistite, uretrite, prostatite, epididimite). Dintre diferitele microorganisme ce pot infecta tractul urinar, cel mai des intalnit este grupul coli-aerogen (Escherichia coli), care intervine in aproape 90% din cazurile de prima infectie dobandita in afara spitalului. Alaturi de el, mai pot f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infectiile urinare ne dau batai de cap

Infectiile urinare se pot intalni la nivel renal (pielonefrite) sau sunt infectii de tract urinar inferior (cistite, uretrite, prostatite, epididimite). Dintre diferitele microorganisme ce pot infecta tractul urinar, cel mai des intalnit este grupul coli-aerogen (Escherichia coli), care intervine in aproape 90% din cazurile de prima infectie dobandita in afara spitalului. Alaturi de el, mai pot fi inalniti si alti germeni gramnegativi si grampozitivi.

Cel mai important factor care determina infectia urinara sunt germenii prezenti in intestinul gros si care ajung in vezica prin uretra. Aceasta explica frecventa mai mare a infectiilor in randul femeilor. Alti factori care favorizeaza infectiile urinare sunt: constipatia, diabetul zaharat, sarcina, adenomul de prostata, litiaza renala, explorarile urologice.

Forme clinice
Infectiile urinare pot fi acute (recidivante) sau cronice, cu evolutii indelungate si asimptomatice, putandu-se ajunge la complicatii grave precum insuficienta renala cronica. Infectiile acute sunt intalnite mai ales la femei si se manifesta prin: urinari dese, durere in timpul mictiunii, durere deasupra zonei pubiene, dureri lombare, febra, frisoane.

Urina poate avea mirosul si culoarea modificate (aspect de bere bruna). La barbati prostatita acuta se manifesta prin febra, frisoane si o prostata moale si sensibila la examinare. In cazul infectiilor urinare cronice, pacientul prezinta simptome precum: oboseala, scadere in greutate, scaderea poftei de mancare, temperatura intre 37-37,5C, urinari frecvente, mai ales pe timpul noptii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.