Infectiile tractului urinar

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

III) Prevenirea recidivelor clinice si /sau bacteriologice, obiectiv care impune cooperarea familiei si urmarirea indelungata a bolnavului.Orice I.T.U. trebuie privita ca un risc potential pentru viitorul copilului, iar tratamentul trebuie sa fie totdeauna individualizat.

MASURI TERAPEUTICE DE ORDIN GENERAL
-SPITALIZAREA este recomandabila la toate varstele (copilul mare po[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infectiile tractului urinar

III) Prevenirea recidivelor clinice si /sau bacteriologice, obiectiv care impune cooperarea familiei si urmarirea indelungata a bolnavului.Orice I.T.U. trebuie privita ca un risc potential pentru viitorul copilului, iar tratamentul trebuie sa fie totdeauna individualizat.

MASURI TERAPEUTICE DE ORDIN GENERAL
-SPITALIZAREA este recomandabila la toate varstele (copilul mare poate fi tratat eventual - la domiciliu)
-REPAUSUL LA PAT se indica in faza acuta, dar nu se va prelungi excesiv.
-APORTUL DE LICHIDE va fi rezonabil, sporit in faza acuta, spre a se asigura o
diureza adecvata (la nevoie se va folosi calea parenterala)

-IGIENA GENERALA va fi riguroasa, incluzand si o igiena perineala adecvata (se insista asupra importantei educarii fetitelor in sensul corectei stergeri a perineului, dupa defecatie, exclusiv in sens antero-posterior). Deasemenea sunt de evitat de catre fete, baile in cada, spumantii (produse efervescente), detergenti care pot favoriza uretrite. vaginite, discomfort la mictiune, cu rezultat o golire rara si incompleta a vezicii urinare.

-IDENTIFICAREA si tratarea corespunzatoare a bolilor metabolice (de exemplu diabetul zaharat)
TRATAMENTUL SIMPTOMATIC nu este necesar de obicei. In rare cazuri el va trebui sa se adreseze unor manifestari care devin suparatoare: febra, varsaturi, disurie, hipertensiune arteriala, constipatie, retentie de urina.

Un reziduu vezical la sfarsitul mictiunii, chiar minim (1-10 ml), poate ingreuna considerabil vindecarea I.T.U. De aceea copilul va fi determinat sa urineze frecvent. La nevoie se va recurge la metoda ,,dublei sau triplei" mictiuni, mai ales seara la culcare, pentru a goli complet vezica (copilul va urina de 2-3 ori la interval de 2-3 minute, eventual asociindu-se compresiunea manuala a hipogastrului in timpul mictiunilor).

TERAPIA ANTIBACTER1ANA SPECIFICA este elementul esential al tratamentului. Obligatorie in toate cazurile, ca se va institui imediat dupa stabilirea diagnosticului. In cazurile severe poate fi necesara inceperea tratamentului inaintea obtinerii rezultatelor culturilor (care vor fi realizate insa inaintea instituirii antibioterapiei.)Fara a fi o regula absoluta. in I.T.U. acute se folosesc de obicei sulfamide sau antibiotice iar in cele cronice "antiseptice urinare".

IN I.T.U. ACUTA SIMPLA (NECOMPLICATA). Deoarece Escherichia coli determina majoritatea cazurilor (60-90%) tratamentul urmareste eradicarea acestei bacterii.Se prefera de regula nitrofurantoinul in I.T.U. la care bacteriemia nu este probabila, si sulfamidele sau ampicilina in celelalte cazuri (se poate incepe cu amoxicilina sau cefalosporina. fara avantaje suplimentare, in plus costurile fiind mult mai mari.)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.