Infectia cu virusul imunodeficientei umane HIV si Sida

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

HIV se transmite frecvent la utilizatorii de droguri intravenos prin folosirea de catre mai multe persoane a acelor sau seringilor contaminate cu mici cantitati de sange provenit de la cineva care este infectat cu acest virus. Cu toate acestea, transmiterea de la pacient la personalul sanitar sau vice-versa prin intepaturi accidentale cu ace contaminate sau alte instrumente medicale este rara. Fem[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infectia cu virusul imunodeficientei umane HIV si Sida

HIV se transmite frecvent la utilizatorii de droguri intravenos prin folosirea de catre mai multe persoane a acelor sau seringilor contaminate cu mici cantitati de sange provenit de la cineva care este infectat cu acest virus. Cu toate acestea, transmiterea de la pacient la personalul sanitar sau vice-versa prin intepaturi accidentale cu ace contaminate sau alte instrumente medicale este rara. Femeile insarcinate pot transmite virusul fatului in timpul sarcinii sau la nastere.

Aproximativ un sfert pana la o treime din totalul femeilor insarcinate infectate cu HIV si netratate vor transmite virusul copiilor lor. Sansa transmiterii HIV noului nascut scade insa semnificativ daca mama este tratata cu medicamentul AZT in timpul sarcinii. Desi cercetatorii au izolat HIV din saliva persoanelor infectate, nu exista nici o dovada ca virusul se transmite prin contact cu saliva. Studiile de laborator au descoperit ca saliva contine in mod natural niste compusi care inhiba infectiozitatea HIV. Studiile efectuate asupra persoanelor infectate cu HIV nu au identificat nici macar un caz de transmitere a HIV prin saliva (de ex. prin sarut).

Cu toate acestea, riscul de infectie in cazul sarutului frantuzesc, in cursul caruia se schimba cantitati insemnate de saliva intre cei doi parteneri, este necunoscut. De asemenea, oamenii de stiinta nu au gasit nici o dovada ca HIV s-ar transmite prin sudoare, lacrimi, urina sau materii fecale. Studii efectuate asupra familiilor care au membri HIV pozitivi au aratat cu claritate ca HIV nu se transmite prin contact obisnuit, cotidian, cum ar fi folosirea in comun a veselei, tacamurilor, prosoapelor si lenjeriei de pat, a bazinelor de inot, telefoanelor sau scaunelor de toaleta. HIV nu se transmite nici prin intepaturi de insecte cum sunt tantarii sau plosnitele.

HIV poate infecta orice persoana care se implica in urmatoarele comportamente de risc: Contact sexual (heterosexual sau homosexual) neprotejat cu o persoana infectata sau cu cineva al carui status HIV este necunoscut; prezenta unei alte boli cu transmitere sexuala - ca sifilisul, herpesul genital, infectiile cu clamidii sau gonoreea tind sa creasca susceptibilitatea de achizitionare a infectiei cu HIV prin contact sexual cu un partener infectat. Orice contact sexual cu o persoana al carui status HIV este necunoscut este un comportament cu risc; la fel si contactele sexuale cu parteneri multipli sau cu prostituate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.