Infectia cu virusul imunodeficientei umane

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

In prezent exista in intreaga lume peste 30 milioane de persoane infectate cu HIV. La fiecare 6 secunde o noua persoana se infecteaza, si se estimeaza ca la finele anului 2000 vor exista pe plan mondial peste 50 milioane de infectati cu HIV. Cifrele reale este posibil sa fie insa mai mari, avand in vedere ca in multe tari sistemele de supraveghere lasa mult de dorit. Incubatia bolii este foarte lu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infectia cu virusul imunodeficientei umane

In prezent exista in intreaga lume peste 30 milioane de persoane infectate cu HIV. La fiecare 6 secunde o noua persoana se infecteaza, si se estimeaza ca la finele anului 2000 vor exista pe plan mondial peste 50 milioane de infectati cu HIV. Cifrele reale este posibil sa fie insa mai mari, avand in vedere ca in multe tari sistemele de supraveghere lasa mult de dorit. Incubatia bolii este foarte lunga si poate varia de la cateva luni la mai multi ani. Unele persoane infectate cu HIV au ramas asimptomatice mai mult de 10 ani.

La ora actuala nu exista nici un vaccin care sa ofere protectie impotriva HIV. Desi nu exista un tratament care sa vindece SIDA, exista o serie de agenti terapeutici care incetinesc evolutia bolii si permit controlul si prevenirea majoritatii infectiilor oportuniste.
Transmitere De obicei HIV se transmite prin contact sexual cu un partener infectat. Virusul poate patrunde in organism prin mucoasa vaginala, a vulvei, penisului, rectului sau gurii in timpul actului sexual. Virusul se transmite si prin contact cu sange infectat.

Inainte de introducerea screeningului sangelui pentru depistarea HIV a tehnicilor de distrugere a HIV din derivatele de sange prin incalzire, virusul se transmitea destul de frecvent prin transfuzii si injectarea de derivate din sange. Daca inainte de 1989 in Romania aceasta era o cale frecventa de transmitere, astazi ea s-a redus foarte mult.
HIV se transmite frecvent la utilizatorii de droguri intravenos prin folosirea de catre mai multe persoane a acelor sau seringilor contaminate cu mici cantitati de sange provenit de la cineva care este infectat cu acest virus.

Cu toate acestea, transmiterea de la pacient la personalul sanitar sau vice-versa prin intepaturi accidentale cu ace contaminate sau alte instrumente medicale este rara.
Femeile insarcinate pot transmite virusul fatului in timpul sarcinii sau la nastere. Aproximativ un sfert pana la o treime din totalul femeilor insarcinate infectate cu HIV si netratate vor transmite virusul copiilor lor. Sansa transmiterii HIV noului nascut scade insa semnificativ daca mama este tratata cu medicamentul AZT in timpul sarcinii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.