Infectia cu helicobacter pylori in acneea rozacee

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Rezultate
Helicobacter pylori este unul din cativa factori ce stimuleaza dezvoltarea rozaceei. Poate actiona printr-o continua eliberare de mediatori inflamat si angiogenetici ( ex. factorul de necroza tumorala si interleukina 8 ). Exista insa o diferenta nesemnificativa privind prevalenta infectiei cu Helicobacter pylori la bolnavi si grupurile de control. Rozaceea s-a ameliorat aproape l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infectia cu helicobacter pylori in acneea rozacee

Rezultate
Helicobacter pylori este unul din cativa factori ce stimuleaza dezvoltarea rozaceei. Poate actiona printr-o continua eliberare de mediatori inflamat si angiogenetici ( ex. factorul de necroza tumorala si interleukina 8 ). Exista insa o diferenta nesemnificativa privind prevalenta infectiei cu Helicobacter pylori la bolnavi si grupurile de control. Rozaceea s-a ameliorat aproape la toti pacientii tratati pentru infectia cu Helicobacter pylori. Utilizarea prealabila a antibioticelor poate masca rolul real al bacteriei.

Concluzi
Investigarea pacientilor cu acnee rozacee in ce priveste infectia activa cu Helicobacter pylori poate fi inclusa in managementul diagnostic al acestor pacienti.

Obiectivele lucrarii
Trecerea in revista a principalelor aspecte studiate in literatura de specialitate legate de existenta sau nu a unei relatii intre infectia cu Helicobacter pylori si acneea rozacee.

Material si metoda
A fost studiata literatura medicala de specialitate disponibila din ultimii ani de la descoperirea bacteriei si analizate metodele de investigare, tratament si evolutie sub tratamentul de eradicare a bacteriei la pacientii cu acnee rozacee si infectati cu Helicobacter pylori fata de grupurile de control.

Rezultate
Rozaceea este o afectiune comuna de etiologie necunoscuta, adesea acompaniata de simptome gastrointestinale si cu raspuns favorabil la tratamentul cu antibiotice. Este un model clinic ce debuteaza si evolueaza pe fondul unei susceptibilitati individuale, genetice. Produce o varietate de aspecte clinice ce variaza in timp cu varsta. Are ca triggeri factori multipli iar patogeneza ei este dominata de vasodilatatie, capilaroneogeneza, modificari ale tesutului conjunctiv si inflamatie. Cauzele cele mai importante si/sau factorii ce exacerbeaza rozaceea sunt: expunerea la schimbarile de clima si la soare, tulburarile psihologice.

Helicobacter pylori poate fi dupa unii autori unul din cativa factori ce stimuleaza dezvoltarea rozaceei.(1) Exista cateva argumente fundamentale in ce priveste aceasta relatie si anume: recurenta tipica primavara, atat a rozaceei cat si a ulcerului peptic, frecventa acuzelor gastrointestinale la pacientii cu rozacee precum si eficienta frecventa a metronidazolului si catorva antibiotice atat in infectia cu Helicobacter Pylori cat si in rozacee.(2)

Aceasta bacterie stimuleaza secretia de pentagastrina si gastrina, ce pot fi triggeri pentru flush, un semn clinic important in diateza rozaceei. De asemenea Helicobacter pylori poate actiona printr-o continua eliberare de mediatori inflamatori si angiogenetici ( ex. factorul de necroza tumorala si interleukina 8 ). (3)

Helicobacter pylori creste sinteza de radicali de oxigen, de superoxid si citokine proinflamatorii, citokine ce stimuleaza sinteza de variante inflamatorii de oxid nitric .(4) Intr-un studiu privind rolul oxidului nitric in posibila implicare a Helicobacterului pylori in acneea rozacee s-a constatat o seropozitivitate inalta la pacientii inclusi in studiu comparativ cu lotul martor dar cu nivele serice de nitrat in limite normale. Prin urmare, variantele inflamatorii de oxid nitric presupuse a fi asociate cu Helicobacterul nu se dovedesc a juca un rol in mecanismele inflamatorii ale acneei rozacee.(5)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.