Infarctul si stopul cardiac fac anual milioane de victime

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.96

nivel: Facultate

In anul 1600 i.Hr., pe sulurile de papirus de la Ebers erau scrise urmatoarele: "Si daca dai peste un om pe care-l doare pieptul si care are dureri la brat si la stomac, spune-i ca i se apropie moartea". Lasand la o parte faptul ca mi-as dori ca toti cei care studiaza medicina sa fie capabili sa recunoasca simptomele bolii coronariene, astazi nu mai trebuie sa spunem ca moartea e aproape, ci putem[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Infarctul si stopul cardiac fac anual milioane de victime

In anul 1600 i.Hr., pe sulurile de papirus de la Ebers erau scrise urmatoarele: "Si daca dai peste un om pe care-l doare pieptul si care are dureri la brat si la stomac, spune-i ca i se apropie moartea". Lasand la o parte faptul ca mi-as dori ca toti cei care studiaza medicina sa fie capabili sa recunoasca simptomele bolii coronariene, astazi nu mai trebuie sa spunem ca moartea e aproape, ci putem efectiv sa facem ceva! - Dar repede. Pentru ca pe cei care nu actioneaza rapid ii cam ajunge...

- La un infarct, fiecare minut conteaza. Cel mai bine este sa se faca apel la Salvare si bolnavul sa fie transportat la spital, pentru ca lipsa de oxigen sa distruga cat mai putin din tesutul muscular al inimii. Cheagul trebuie dizolvat cu medicamente care dilueaza sangele. Este cel mai eficient tratament pentru primele trei-patru ore.
- Uneori, arterele sunt deblocate mecanic... - Se introduce un cateter in artera blocata, care este apoi dilatata cu un balon. Daca s-au ingustat mai multe artere, se aplica adeseori o derivatie, un by-pass. - De unde stim ca este, efectiv, un infarct?

Dupa simptomele tipice si modificarile EKG. Exista in prezent si posibilitatea unui test de sange (cu troponina), cu rezultate aproape Dar semnalele care prevestesc infarctul nu sunt intotdeauna foarte clare... Personal, insist ca e mai bine sa mergi degeaba la doctor - chiar si de cinci ori -, decat o data, dar prea tarziu. Nu toata lumea are dureri de piept, de omoplat sau de stomac. Femeile si diabeticii au doar senzatie de voma. Si senzatia de sufocare trebuie urmarita atent, pana la demonstrarea contrariului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.