Inecul

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.98

nivel: Facultate

In fiecare caz de inec, trebuie luate in considerare proprietatile fizice si cele chimice ale apei in care s-a produs traumatismul:
Proprietatile fizice ale apei: hipotermia (provocata de temperatura scazuta a apei) creste toleranta la hipoxie.Proprietatile chimice ale apei: Apa sarata este hipertona (deoarece are o concentratie mare de clorura de sodiu) ceea ce va provoca trecerea pasiva a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inecul

In fiecare caz de inec, trebuie luate in considerare proprietatile fizice si cele chimice ale apei in care s-a produs traumatismul:
Proprietatile fizice ale apei: hipotermia (provocata de temperatura scazuta a apei) creste toleranta la hipoxie.Proprietatile chimice ale apei: Apa sarata este hipertona (deoarece are o concentratie mare de clorura de sodiu) ceea ce va provoca trecerea pasiva a serului din vasele sangvine in alveolele pulmonare (datorita osmolaritatii mai mari fata de cea a sangelui). Astfel va apare o stare de hipovolemie (scaderea volumului sangvin circulant) si hemoconcentratie (cresterea concentratiei de hemoglobina in hematii).

Apa dulce este hipotona (deoarece are o concentratie mica de clorura de sodiu), trecand din alveolele pulmonare in sange (datorita osmolaritatii scazute). Astfel apare o stare de hipervolemie (cresterea volumului sangvin circulant), cu incarcarea suplimentara a cordului si hemoliza (distrugerea exagerata a hematiilor), instalandu-se anemie si hipoxie. Reprezinta manevrele care asigura mentinerea inecatului la suprafata apei si transportul acestuia la mal.

Priza de cap este cea mai simpla si totodata cea mai folosita. Tehnica de executare: salvatorul si victima plutesc pe spate, cu un picior se sprijina spatele accidentatului si cu ambele maini este sustinut de sub barbie (astfel, capul victimei va fi tot timpul deasupra apei).
Priza de sub axile: poate fi activa, atunci cand accidentatul este agitat; sau pasiva, atunci cand victima este inconstienta. Tehnica de exectuare: salvatorul sta lateral de accidentat, inotand pe o parte cu o singura mana, iar cu cealalta mana rasuceste la spate bratul victimei (pentru priza activa), sau prinde inecatul pe sub axila (pentru priza pasiva).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.