Industria usoara - croitoria

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Facultate

Rolul principal in dezvoltarea industrie de confectii - realizarea rezultatului final si sporirea eficientei muncii - apartine reutilari tehnice, aplicarii in practica a ultimelor realizari in domeniul tehnologiei, mecanizarii si automatizarii.
Calitatea confectiei, efectul economic al productiei si consumului ei e conditionat de proiectarea modelului, tesatura folosita, utilajul modern. DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Industria usoara - croitoria

Rolul principal in dezvoltarea industrie de confectii - realizarea rezultatului final si sporirea eficientei muncii - apartine reutilari tehnice, aplicarii in practica a ultimelor realizari in domeniul tehnologiei, mecanizarii si automatizarii.
Calitatea confectiei, efectul economic al productiei si consumului ei e conditionat de proiectarea modelului, tesatura folosita, utilajul modern.

Cresterea situatiei materiala si culturale are ca rezultat cresterea necesitatii unor vestimente frumoase, elegante, comode si la moda.
Imbracamintea joaca un rol important de asemenea in comunicare si in relatiile dintre oameni.Prin imbracaminte omul se autocaracterizeaza, ea refectindu-i gusturile si nivelul de cultura generala. Formarea unei economii de piata reale cu o structura renovata si functionabila eficient este un proces complex si multilateral de reorganizare radicala a vietii social-economice a societatii. In procesul desfasurarii acestor transformari, se rezolva in mod consecvent si problemele privind reformarea macroeconomica in ansamblu, relansarea sectorului real al economiei.

O importanta deosebita trebuie sa se acorde reorganizarea lor deoarece anume de determinat, in cele din urma, eficacitatea reformei economiei nationale si dinamica dezvoltarii ei.In acest sens o atentie deosebita merita sa i se acorde industriei usoare una din ramurile de baza ale economiei nationale, caruia ii revine o treime din volumul total al industriei. Aceasta ramura in multe cazuri determina starea pietei interne a marfurilor de consum. Reflectind tendintele generale ale dezvoltarii economiei , vom mentine ca industria usoara dispune de posibilitati reale care permit realizarea cu succes a unor reforme de structura, de perfectionare mecanismelor economice.

Industria usoara , ca si intreaga economie nationala, pe parcursul ultimelor zece ani, se afla in stare de criza. I n perioada anilor de reforme, productia acestei ramuri continua sa scada, volumul ei constituind in prezent abea jumatate din volumul produs in anul 1900. Crizele principale ale acestei situatii sunt: ruperea relatiilor economice cu partenerii traditionali si cresterea brusca a preturilor la materialele prime si resursele energetice ceea ce a facut imposibil folosirea pe deplin a capacitatilor de productie de import necontrolata care a complicat in mod serios activitatea producatorilor locali necorespunderea nivelului tehnologic de producere si a calitatii productiei autohtone cerintelor contemporane;
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.