Industria farmaceutica romaneasca

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.81

nivel: Facultate

Standardele stricte de calitate sunt factorul principal care situeaza aceasta industrie pe pozitii distincte fata de alte industrii producatoare. Fiecare tara dispune de agentii specializate, care se ocupa cu legislatia, previziunile si practicile comune in domeniu.
In Romania, Ministerul Sanatatii este organismul care autorizeaza functionarea unitatilor de productie pentru medicamente de [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Industria farmaceutica romaneasca

Standardele stricte de calitate sunt factorul principal care situeaza aceasta industrie pe pozitii distincte fata de alte industrii producatoare. Fiecare tara dispune de agentii specializate, care se ocupa cu legislatia, previziunile si practicile comune in domeniu.
In Romania, Ministerul Sanatatii este organismul care autorizeaza functionarea unitatilor de productie pentru medicamente de uz uman, iar

Agentia Nationala a Medicamentului [3] este institutia care evalueaza documentatia de autorizare in vederea punerii pe piata a produselor medicamentoase si supravegheaza siguranta acestora in circuitul terapeutic prin activitatea de inspectie si farmacovigilenta. Prin reglementarile privind activitatea in farmacovigilenta, in acord cu prevederi ale Consiliului Europei si Organizatia Mondiala a Sanatatii:

Centrul National de Farmacovigilenta, organizat de Agentia Nationala a Medicamentului, evalueaza din punct de vedere stiintific informatiile privind reactiile adverse ale medicamentelor fabricate, pe care le coreleaza cu datele privind consumul produselor medicamentoase in teritoriu; Agentia Nationala a Medicamentului raporteaza Agentiei Europene de Evaluare a Produselor Medicamentoase reactiile adverse grave suspectate pentru produsele autorizate prin procedura centralizata si respectiv detinatorului autorizatiei de punere pe piata a produsului medicamentos in cazul produselor autorizate prin procedura nationala;

In situatii de urgenta, Agentia Nationala a Medicamentului poate bloca distributia produsului medicamentos in cauza.Romania a aderat la Conventia privind elaborarea Farmacopeei Europene la data de 24.09.2003. De la 1 ianuarie 2004, in ind. farmaceutica au fost introduse normele GMP (Good Manufacturing Practices - normele de buna practica de fabricatie), prin care se urmareste dezvoltarea industriei romanesti de medicamente la standarde internationale.

Certificatul GMP este obligatoriu atat pentru fabricarea medicamentelor, cat si pentru operatiunile de divizare, ambalare si etichetare. Alte practici stabilite in domeniu, in afara normelor GMP/cGMP (Current GMP) sunt si normele de buna practica pentru laboratoare (Good Laboratory Practices - GLP) si normele de buna practica clinica (Good Clinical Practices - GCP).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.