Indrumari pentru managementul comportamentului

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.84

nivel: Facultate

Acesta experimenteaza o serie de emotii negative, se simte furios, dezamagit, frustrat, emotii care ii afecteaza, de fapt, eficienta ca profesor. Repetandu-se in timp aceste situatii, domnul Georgescu ajunge se sa indoiasca de competentele sale didactice. Responsabilitatea pentru aceste comportamente inadecvate o va atribui, totusi, in intregime elevilor. Astfel, domnul Georgescu va adopta o atitu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Indrumari pentru managementul comportamentului

Acesta experimenteaza o serie de emotii negative, se simte furios, dezamagit, frustrat, emotii care ii afecteaza, de fapt, eficienta ca profesor. Repetandu-se in timp aceste situatii, domnul Georgescu ajunge se sa indoiasca de competentele sale didactice. Responsabilitatea pentru aceste comportamente inadecvate o va atribui, totusi, in intregime elevilor. Astfel, domnul Georgescu va adopta o atitudine critica-agresiva fata de elevi, elevii vor raspunde perseverand in aceste conduite inadecvate, considerandu-l pe domnul Georgescu nedrept, acesta isi va intensifica reactia negativa....

Intr-un final se va ajunge la un cerc vicios al invinuirilor si al acuzelor.Putem spune ca domnul Georgescu este intr-un impas.
In general se considera ca, atunci cand un profesor nu poate stapani clasa, acesta este un "profesor slab", i se (isi) atribuie tot felul de defecte profesionale sau de caracter. O atitudine gresita, deoarece controlarea unui grup de elevi este o activitate extrem de dificila si cere anumite abilitati, care pot fi invatate si exersate.Revenind la domnul Georgescu, nu ar trebui sa-i fie teama sa accepte ca exista elevi pe care nu-i poate controla.

Primul pas ar fi sa accepte ca se confrunta cu o problema si sa-si asume responsabi-litatea de a o depasi.Din pacate, nu exista o solutie miraculoasa, care sa-i garanteze ca poate reusi sa schimbe peste noapte calitatea relatiilor pe care le-a stabilit, reducand in mod spectaculos incidenta comportamentelor perturbatoare in clasa, modificand eficienta invatarii si predarii in clasa.

Exista, insa, o serie de aspecte ale managementului comportamentului care ii permit exersarea de noi deprinderi cognitive si comportamentale, dezvoltandu-si abilitatile didactice. Prin traditie, profesorii i-au privit pe elevi ca pe niste receptori pasivi de cunostinte. Ei au presupus in mod automat ca au dreptul de a fi autoritari si ca pot conduce elevii fara ca acestia sa protesteze. Multi profesori cred ca daca se concentreaza pe calitatea relatiei lor cu elevii apare pericolul de a-si pierde autoritatea.

Numai ca aceasta conceptie limiteaza considerabil procesul educativ. Studiul, materia nu este ceva ce poate fi "predat" ca un ziar sau o sticla de lapte. Studiul a avut loc mereu natural si cel mai eficient prin interactiunile dintre oameni. Se realizeaza prin comunicare si prin dezvoltarea relatiilor pozitive.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.