Indrumari metodice specifice alpinismului de iarna

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.82

nivel: Facultate

materialele si echipamentul pentru a se preveni accidentele.
Greutatile ivite pe timpul iernii necesita din partea militarilor o buna pregatire fizica, o tehnica perfecta a mersului pe zapada si mai ales o cunoastere a diferitelor feluri de zapada, care constituie un pericol permanent si un obstacol greu de invins, mai ales daca a cazut in cantitati mari. Tehnica ascensiunii pe pante abrupt[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Indrumari metodice specifice alpinismului de iarna

materialele si echipamentul pentru a se preveni accidentele.
Greutatile ivite pe timpul iernii necesita din partea militarilor o buna pregatire fizica, o tehnica perfecta a mersului pe zapada si mai ales o cunoastere a diferitelor feluri de zapada, care constituie un pericol permanent si un obstacol greu de invins, mai ales daca a cazut in cantitati mari. Tehnica ascensiunii pe pante abrupte acoperite cu zapada tare si gheata impune cunoasterea folosirii pioletului (pentru taierea treptelor), a coltarilor, precum si legarea militarilor in fringhie (asigurarea).

In ascensiunile pe zapada se recomanda formarea echipelor din 3-4 militari. Totusi ascensiunile de iarna pot fi executate si de echipe alcatuite dintr-un numar mai mare de militari, cu conditia ca deplasarea sa se faca numai pe trasee ferite de avalanse.

Pe portiunile de dificultate mica se recomanda ca fiecare militar sa poarte in mina 3-4 bucle din fringhia de asigurare, pentru a putea elimina -- prin eliberarea sau stringerea lor -- inegalitatile in ritmul de mers al militarilor si mai ales pentru a avea timp sa preintimpine un soc care s-ar produce prin alunecarea unuia dintre militari.

Pe pantele cu dificultate mai mare inaintarea se face cu fringhia intinsa.Primele exercitii de ascensiune se executa pe itinerare recunoscute din timp, care sa nu prezinte pericole specifice anotimpului de iarna.

Se va urmari ca militarii sa invete sa analizeze particularitatile itinerarelor, sa depisteze pericolele si modalitatile de a le evita, felul zapezilor, particularitatile ghetii sau stincii. In cadrul unor exercitii se va prevedea modul de salvare a militarilor accidentati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.