Indicatori statici de evaluare si analiza a eficientei economice a investitiilor

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Evaluarea eficientei economice si fundamentarea proiectelor de investitii cu ajutorul indicatorilor statici este necesara. Ea face posibila relevarea, la un moment dat, a unor informatii primare si prelucrate cu privire la proiectul de investitii. Evaluarea statica nu ia in considerare implicatiile factorului timp dar, indicatorii stabiliti reflecta rigoare, in raport cu momentul respectiv, consti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Indicatori statici de evaluare si analiza a eficientei economice a investitiilor

Evaluarea eficientei economice si fundamentarea proiectelor de investitii cu ajutorul indicatorilor statici este necesara. Ea face posibila relevarea, la un moment dat, a unor informatii primare si prelucrate cu privire la proiectul de investitii. Evaluarea statica nu ia in considerare implicatiile factorului timp dar, indicatorii stabiliti reflecta rigoare, in raport cu momentul respectiv, constituind baza de plecare in evaluarea indicatorilor dinamici.

Evaluarea statica, in domeniul investitiilor, concepe si asigura arealul informational al momentului actual, cu privire la investitia respectiva, date si indicatori pe care se fundamenteaza, in perspectiva, orice proiect de investitii. Poate tocmai datorita acestui fapt, in unele lucrari de specialitate indicatorii statici sunt tratati ca subsidiari celor dinamici, fiind considerati subintelesi in analiza eficientei economice a proiectelor de investitii1. In alte lucrari2 sunt abordati pe larg, fara a se insista asupra imbinarii lor cu indicatorii dinamici.

Apreciem ca evaluarea si analiza eficientei economice a investitiilor nu poate ignora rolul si semnificatia indicatorilor statici. In gama acestor indicatori se includ, nu doar indicatori de eficienta economica ci, si indicatori tehnico - economici, economici si financiari, naturali si mai ales valorici, unii au caracter primar, altii derivat, relevand un grad variat de complementaritate in analiza proiectelor.

Pe de alta parte, chiar daca evaluarea si analiza statica a proiectelor de investitii se continua cu utilizarea indicatorilor dinamici, asigurandu-se o fundamentare mai temeinica a deciziei de investitii, in fapt, in derularea procesului investitional, in realizarea proiectului se opereaza cu indicatori statici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.