Indicatori pentru analiza cheltuielii publice

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.92

nivel: Facultate

Sume de la buget pentru programe si sume cu destinatie precisa in perioada '73-'01, U.E. a derulat 4 programe care aveau in vedere limitarea poluarii, in special gestionarea deseurilor si poluarea apelor si a aerului. Al 5-lea program "Spre o dezvoltare durabila", '92-'00 si a avut in vedere limitarea factorilor poluanti. Nr. 6: "Mediu 2010: viitorul nostru, alegerea noastra" ia prevenirea schimb[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Indicatori pentru analiza cheltuielii publice

Sume de la buget pentru programe si sume cu destinatie precisa in perioada '73-'01, U.E. a derulat 4 programe care aveau in vedere limitarea poluarii, in special gestionarea deseurilor si poluarea apelor si a aerului. Al 5-lea program "Spre o dezvoltare durabila", '92-'00 si a avut in vedere limitarea factorilor poluanti. Nr. 6: "Mediu 2010: viitorul nostru, alegerea noastra" ia prevenirea schimbarilor climatice, protejarea naturii si biodiversitatii, tratarea problemelor de mediu si sanatate, gestiunea resurselor naturale si deseurilor.

Cheltuieli si resursele pentru protectia mediului conform legilor anuale: investitii pentru protectia mediului (bunuri de capital cu durata de functionare > 1 an pentru protectia mediului)cheltuieli curente pentru protectia mediului: personal, de materiale, bunuri si servicii cheltuieli curente interne: pentru mijloace tehnice adaugate si integrate, activitati interne de cercetare cheltuieli curente externe: taxe pentru mediu, plati pentru servicii de protectia mediului
Unele impozite se calculeaza cu ajutorul unui sume fixe: in u.m.n. (nationale) sau u.m.i. (internationale).

Cote proportionale: pentru un venit impozabil, se stabileste, prin lege, o cota procentuala. Impozitul se calculeaza aplicand cota proportionala asupra valorii materiei impozabile, indiferent de marimea acesteia.Ex: cota unica de impozitare a venitului (16%), TVA (19%).
Cote progresive:simple: valoarea mediei impozabile se imparte in mai multe transe, pentru fiecare transa stabilindu'se o cota proportionala de impunere. Impozitul se determina aplicand asupra mediei impozabile cota proportionala aferenta transei in care se gaseste venitul impozabil in cauza.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.