Incotro tehnologia enzimelor?

5x puncte

categorie: Chimie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Fiecare dintre aceste domenii are o larga si in continua extindere literatura de specialitate. Unele dintre progresele din ultima perioada se pot considera ca apartin probabil mai degraba altor domenii ale stiintei. Astfel, dezvoltarea imbunatatirii prin genetica a enzimelor este in general realizata de specialistrii in biologie moleculara in timp ce proiectarea si sinteza unor catalizatori simila[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Incotro tehnologia enzimelor?

Fiecare dintre aceste domenii are o larga si in continua extindere literatura de specialitate. Unele dintre progresele din ultima perioada se pot considera ca apartin probabil mai degraba altor domenii ale stiintei. Astfel, dezvoltarea imbunatatirii prin genetica a enzimelor este in general realizata de specialistrii in biologie moleculara in timp ce proiectarea si sinteza unor catalizatori similari enzimelor este alocata chimistilor organicieni.

Insa, ambele grupuri de cercetatori mentionati, au ca baza stiinta furnizata lor de catre tehnologiile in enzimologie.
Unele aspecte ale problemelor mentionate aici se discuta in continuare.
Multe enzime sunt total nespecifice pentru substraturile lor naturale. S-a demonstrat ca unele enzime pot cataliza reactii complet diferite fata de cele considerate ca reactiile lor normale si reflectate in denumirea si numarul lor dat de EC (Enzymology Commission). Uneori este necesar ca enzima sa fie plasata intr-un mediu neobisnuit pentru ca ea sa-si etaleze noi activitati.

Astfel, lipazele actioneaza ca transesteraze in medii ne-apoase. In unele cazuri, aceste schimbari de mediu nu sunt necesare pentru a se descoperi noi proprietati. Cateva exemple a unor astfel de situatii:
Glucoz-oxidaza (EC 3.2.1.20) este specifica pentru substratul sau D-glucoza, dar foarte nespecific in alegerea oxidantului, desi in mod normal acesta este oxigenul molecular. De exemplu a fost stabilit ca benzochinona este de asemenea un eficace substrat acceptor de electroni pentru aceasta enzima:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Chimie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.