Incontinenta urinara

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.87

nivel: Facultate

Cofeina se gaseste in bauturi, dar si in alimente cum ar fi ciocolata si in unele medicamente, inclusiv in anumite analgezice si remedii pentru trataAZrea racelii. Limitati consumul de cofeina la cel mult de 200 mg pe zi, aproAZximativ cantitatea din 2 cesti (sau l cana) de cafea. Jurnalul va va ajuta sa observati daca cu cumva consumati in exces. Trecerea la cafea decofeinata sau la ceai verde es[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Incontinenta urinara

Cofeina se gaseste in bauturi, dar si in alimente cum ar fi ciocolata si in unele medicamente, inclusiv in anumite analgezice si remedii pentru trataAZrea racelii. Limitati consumul de cofeina la cel mult de 200 mg pe zi, aproAZximativ cantitatea din 2 cesti (sau l cana) de cafea. Jurnalul va va ajuta sa observati daca cu cumva consumati in exces. Trecerea la cafea decofeinata sau la ceai verde este recomandabila, dar nu e sigur ca elimina problema, adauga dr. Morse. Si alte substante din cafea si ceai actioneaza ca iritanti ai vezicii urinare.

Evitati sucul de grep. Sucul de grep este un diuretic renumit, de aceea odiAZnioara forma baza popularei diete cu grep. Beti suc de merisor. El este bun pentru sanatatea vezicii urinare, intrucat ajuta la prevenirea infectiilor tractului urinar, o problema comuna a persoaAZnelor suferinde de diferite forme de incontinenta. Sucul de merisor neutraAZlizeaza mirosul tractului urinar, incat accidentele se observa ceva mai greu. Beti apa plata. Dioxidul de carbon din apa acidulata si bauturile nealcooAZlice acidulate fac urina mai acida, ceea ce poate atrage dupa sine nevoia urAZgenta de a urina.

Atentie la constipatie. Constipatia favorizeaza incontinenta, asa ca sta-biliti-va o dieta bogata in fibre si asigurati-va necesarul zilnic de lichide. O sugestie pentru incontinenta este sa mancati floricele de porumb in fieAZcare zi. Marea majoritate a oamenilor cu simptome usoare pana la moderate nu au nici o graba sa mearga la doctor. Acordati-va 3 luni pentru a vedea daca schimbarile in stilul de viata ajuta, spune ginecologul Abraham Morse. Alte simptome -- cum ar fi urinarea dureroasa, incontinenta concomiAZtent cu act sexual dureros sau urina tulbure ori cu tenta sangvina -- sunt semne ca este momentul unei vizite la medic.

Infectiile tractului urinar si tuAZmorile pot suprasolicita vezica urinara. O crestere a cantitatii de urina insoAZtita de sete sporita poate indica aparitia diabetului -- ceea ce medicul poaAZte stabili cu usurinta. Ar trebui, de asemenea, sa apelati la medic daca aveti "accidente" mari, mai degraba decat scurgeri. Sau daca accidentele sunt insotite de amorteaAZla ori de slabiciune a bratelor sau a picioarelor, tulburari de vedere ori o schimbare in periodicitatea scaunului. Aceste simptome pot indica o deteAZriorare a sistemului nervos sau alte probleme neurologice, cum ar fi boala Parkinson.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.