Incizia

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Anestezia trebuie aleasa in raport cu locul inciziei, sediul si profunzimea colectiei. Ea poate fi locala, de conducere sau generala.
Locul inciziei trebuie astfel ales ca sa nu fie situat pe partea functionala a membrului, pentru a nu stanjenii functia prin cicatricea care va rezulta.Incizia se va face in locul de maxima fluctuenta si in punctul cel mai decliv al colectiei, pentru un drena[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Incizia

Anestezia trebuie aleasa in raport cu locul inciziei, sediul si profunzimea colectiei. Ea poate fi locala, de conducere sau generala.
Locul inciziei trebuie astfel ales ca sa nu fie situat pe partea functionala a membrului, pentru a nu stanjenii functia prin cicatricea care va rezulta.Incizia se va face in locul de maxima fluctuenta si in punctul cel mai decliv al colectiei, pentru un drenaj eficient.
Pe cat posibil, incizia trebuie facuta in directia cutelor naturale, care sunt determinate de liniile de forta cutanata, pentru a obtine cicatrici estetice si functionale.

O cicatrice vicioasa, consecinta unei incizii prost plasate, poate duce la pozitii vicioase si chiar anchiloze a unor segmente intregi: gat, degete, palma sau genunchi.
Incizia trebuie sa respecte formatiunile anatomice importante: vase sangvine, nervi, tendoane, etc. Pentru a evita lezarea lor, este bine ca incizia sa fie practicata paralel cu ele.
Incizia trebuie sa fie suficient de intinsa, sa nu fie prea scurta, dar nici inutil de lunga.

Cu degetele mainii stangi fixam pielea regiunii de incizat, iar in dreapta tinem bisturiul, de obicei ca un creion (sau arcus de vioara sau cutit). Bisturiul se poate tine si ca un pumnal, cu taisul in sus, incizand tesuturile din profunzime spre suprafata.
Incizia se face dintr-o singura trasatura.
Taiem cu bisturiul pielea pana la tesutul subcutanat (mai rar pana la colectie). Spre sfarsitul inciziei, indreptam bisturiul catre verticala, pantru a nu avea in profunzime o sectiune mai mica, in unghiul inferior al inciziei.

Incizia trebuie sa pastreze aceeasi lungime de la suprafata spre profunzime, pentru a se evita aparitia efectului de palnie (incizie mai scurta la tegument si mai lunga in profunzime)
Cand in regiunea operatorie se afla organe importante (vase, nervi), incizia se va face pas cu pas. Trebuie efectuata hemostaza atenta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.