Incinte acustice portret de familie

1x punct

categorie: Diverse

nota: 9.90

nivel: Liceu

Dupa cum se stie, rolul incintei este de a separa unda fata de unda spate generata de membrana difuzorului pentru a se evita interactiunea dintre cele doua unde cu consecinte acustice nedorite. Cu timpul, observandu-se randamentul scazut al difuzorului in reproducerea frecventelor joase, in general, s-a cautat o cale de valorificare a energiei undei de spate printr-o fazare corespunzatoare cu unda[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Incinte acustice portret de familie

Dupa cum se stie, rolul incintei este de a separa unda fata de unda spate generata de membrana difuzorului pentru a se evita interactiunea dintre cele doua unde cu consecinte acustice nedorite. Cu timpul, observandu-se randamentul scazut al difuzorului in reproducerea frecventelor joase, in general, s-a cautat o cale de valorificare a energiei undei de spate printr-o fazare corespunzatoare cu unda fata, obtinandu-se astfel o crestere a randamentului pana aproape la o dublare a sa in cazurile cele mai fericite.

In cazul frecventelor medii si inalte ale spectrului audio, datorita lungimii mici de unda, aceasta metoda de utilizare a undei spate nu poate fi utilizata si atunci toate eforturile constructorilor au fost orientate catre o absorbtie totala a energiei undei spate si utilizarea de materiale pentru constructia incintei astfel ca acesta sa nu produca colorarea sunetului emis de difuzoare cu frecvente de rezonanta parazite provenind de la peretii incintei.

In momentul de fata, pe piata specializata se gasesc 5 familii de incinte acustice, restul tipurilor fiind reductibile la acestea : incinte inchise (incinta cu suspensie acustica), incinte bass-reflex, incinte cu radiator pasiv, incinte cu linie acustica ( cu linie de transmisie ) si incinte cu dubla camera.In figurile nr. 1 - 5 sant prezentate schematic incintele in ordinea in care au fost citate mai sus. Sa le prezentam:

1.- Incintele inchise (fig. 1.) utilizeaza elasticitatea aerului din spatele wooferului pentru absorbtia undei spate. Aceste incinte se adapteaza perfect difuzoarelor care dispun de un echipament magnetic modest dar care au o excursie a membranei mare. Se utilizeaza difuzoare care au frecventa de rezonanta scazuta, avand in vedere ca frecventa de rezonanta a ansamblului difuzor- incinta se dubleaza.

Aerul aflat in incinta acustica formeaza o suspensie elastica pentru membrana wooferului si limiteaza excursia maxima la frecventa de rezonanta a ansamblului incinta - difuzor, fara a mai fi nevoie de un filtru trece sus. Aceste tipuri de incinte au avut o perioada de glorie prin anii '60, firme ca Acustic Researches, KLH si Advent avand realizari de referinta in domeniu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.