Incidente ale globalizarii asupra transformarii managementului

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.82

nivel: Facultate

Cu timpul verbul "to manage" a trecut din sfera sportiva a manuirii cailor in domeniul artei operative si a stiintei militare. In activitatile economice acest termen este foarte des utilizat in ultimele decenii. Termenul este astazi utiizat in toate domeniile: educatie, sanatate, sport, cu semnificatia de conducere eficienta, rationala, moderna.

SCOLILE DE MANAGEMENT. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Incidente ale globalizarii asupra transformarii managementului

Cu timpul verbul "to manage" a trecut din sfera sportiva a manuirii cailor in domeniul artei operative si a stiintei militare. In activitatile economice acest termen este foarte des utilizat in ultimele decenii. Termenul este astazi utiizat in toate domeniile: educatie, sanatate, sport, cu semnificatia de conducere eficienta, rationala, moderna.

SCOLILE DE MANAGEMENT. Scolile de management au fost clasificate dupa diferite criteii de diversi specialisti. Astfel dupa unii exista scoala procesului de management, scoala empirica, scoala comportamentului uman, scoala sistemului social, scoala toriei deciziilor, scoala matematica, scoala dinamicilor, iar dupa altii scoala clasica, scoala neoclasica, scoala organizarii moderne. Alte clasificari amintesc urmatoarele tipuri de scoli: behaviorista, stiintifica, cantitativa, decizionala si procesuala.

MANAGEMENTUL CA SIINTA. Astazi apare necesitatea unor conducatori capabili sa actioneze eficient in conditiile incertitudinii, sa ia decizii privind oamenii, activitatea si viata lor atat in prezent cat si in perspectiva. Managementul unei organizatii presupune o pregatire de specialitate, competente, abilitati si calificari atat in ceea ce priveste caracteristicile managementului cat si prticularitatile psiho-sociale ale organizatiei. Managementul este stiinta, arta si tehnica. Dand la o parte terminologia, problema fundamentala ramane cea a esentei managementului.

Managementul este si un ansamblu de discipline, teoretice, principii, metode specifice, metode si tehnici care privesc conducerea, gestiunea, administrarea si organizarea institutiilor (tehnica) cat si arta de a-i face pe oameni sa lucreze productiv si eficient, de a comunica, de a asculta in calitatea lor de membri ai orgaizatiilor si ai institutiilor, fie in calitate de clienti, beneficiari, furnizori, actionari, etc.(arta). Dar, managementul astazi este practicat si conceput si ca organizare a schimbarii si inovarii a eficientei si chiar a calitatii si excelentei.

OBIECTIVELE MANAGEMENTULUI. Managementul are ca obiectiv esential obtinerea excelentei in orice tip de organizatie. Ceea ce echivaleaza cu un model de actiune spre care trebuie sa tinda si caruia trebuie sa i se conformeze orice activitate concreta. Urmareste eficienta, eficacitatea, randamentul oricarei activitati din cadrul unei institutii, organizatii sau a unui domeniu prin aplicarea unor principii si functii manageriale, bazandu-se pe competente si calificari speciale ale managerilor ce urmaresc relationarea optima a resurselor umane cu cele materiale si informationale.

FUNCTIILE MANAGEMENTULUI. In conceptul de sistem functiile managementului sunt: prevedere (planificare), organizare, control, informatie, decizie si actiune.Prevederea reprezinta stabilirea misiunii si obiectivelor a caror indeplinire se realizeaza prin strategii. Ce s-ar intampla daca nu ar exista prevedere?

Atunci nici o firma n-ar sti ce ar vrea sa faca si ce domeniu de activitate ar aborda, prevederea ne ajuta sa ne stabilim niste tinte si sa sondam putin viitorul in vederea realizarii obiectivelor. Rezultatul planificarii este planul. Acesta este un element de input in management.

Organizarea are ca input planul si reprezinta procesul de creare a tuturor conditiilor pentru realizarea in conditii de maxima eficienta a sarcinilor de plan. Tot aici se definesc compartimentele operationale si functionale, posturile si identificarea fortei de munca, conducerea si ierarhia, stilul managerial.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.