Inchisorile private

1x punct

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

In epoca moderna , aEUR
Cele mai avansate state din lume unde se poate vorbi de o am[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inchisorile private

In epoca moderna , aEUR
Cele mai avansate state din lume unde se poate vorbi de o amploare a afacerii cu inchisori private sunt SUA (unde Blackwater celebra si controversata firma de paza si securitate care actioneaza in Irak, Afganistan, etc se pare ca este cel mai mare detinator de asemenea facilitati cu peste 2,2 milioane de mp de inchisoare administrata) si Marea Britanie. Acolo se observa adevarata dimensiune a ceea ce unii numesc PLANETA.

3. Care este diferenta dintre o inchisoare privata si una publica de stat?
Dupa cum spunea criminologul norvegian Nilsa Cristi: "Nu trebuie atat mult sa ne puna in garda lupta cu infractionalitatea, ci rezultatul luptei cu aceasta".

Avantajele pentru stat:In tarile unde se practica inchisorile private numarul detinutilor depaseste capacitatea inchisorilor publice. Numai in SUA, statisticile arata ca, in 2010, inchisorile americane adaposteau 2,3 milioane de detinuti, ceea ce reprezinta 0,7% din populatia tarii. De obicei, inchisorile private se autogestioneaza si nu necesita sustinerea financiara de la stat. Totusi, exista cazuri, cum ar fi inchisorile private CCA si GEO Group, unde statul suporta 40% din cheltuielile acestora.

Avantajele pentru investitori:
Unii analitici numesc inchisorile private - afacerea viitorului. In SUA, doua companii CCA si GEO Group detin 75 % din intreaga "piata a inchisorilor private". Cele doua firme au castigat deja 1.7 miliare de dolari si $ 1,6 venituri anuale de anul trecut . CCA opereaza 67 de facilitati federale si locale si are o cota de piata de aproximativ 40% , in timp ce GEO Group opereaza 95 de inchisori in SUA si in strainatate.

Industria de inchisoare privata a facut , de asemenea, bani, prin contractarea de munca a detinutilor din inchisorile private. 37 state au legalizat contractele de munca cu corporatiile private. Pe lista: I.B.M., Boeing, Motorola, Microsoft, AT&T, Dell, Victoria Secret , McDonalds, Hewlett-Packard, Nortel, Lucent Technologies, 3Com, Intel, Northern Telecom, T.W.A., NordstromAZs, Revlon, MacyAZs, Pierre Cardin, Target Stores, si multe altele. In inchisorile gestionate privat, detinutii sint retribuiti cu un salariu intre 17 centi/ora si 4 dolari pe zi, la maximum 6 ore ziua de munca.
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.