Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT

5x puncte

categorie: Economie

nota: 7.95

nivel: Facultate

Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT
Banca clientului debiteaza contul clientului sau si transmite un mesaj codificat bancii firmei X. Acest mesaj se transmite de la terminalul bancii clientului prin cumulatorul national din tara respectiva catre centrul de comutare de care apartine aceasta tara. De la acest centru mesajul este transmis catre centrul de comutare de care aparti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT

Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT
Banca clientului debiteaza contul clientului sau si transmite un mesaj codificat bancii firmei X. Acest mesaj se transmite de la terminalul bancii clientului prin cumulatorul national din tara respectiva catre centrul de comutare de care apartine aceasta tara. De la acest centru mesajul este transmis catre centrul de comutare de care apartine Romania, iar apoi prin cumulatorul national catre banca firmei X.La primirea mesajului banca crediteaza contul firmei X cu suma corespunzatoare.

Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT
Toata operatia incepand de la dispozitia privind efectuarea platii externe prin SWIFT pana la incasarea sumei in valuta de catre firma X dureaza maximum 2 zile iar firma X este scutita de plata oricaror comisioane, acestea fiind in intregime suportate de clientul german.

Incasarea unei creante externe si plata prin SWIFT
Aceasta operatiune este extrem de rapida si necostisitoare, dar si deosebit de riscanta, astfel incat ea nu este utilizata decat cu clientii traditionali ai firmei X.
In cazul unei plati externe facuta in avans de catre X prin SWIFT, documentele care trebuie prezentate sunt dispozitia de plata valutara externa si factura proforma in original, cu mentiunea ca plata sa fie facuta prin SWIFT. Conform normelor bancii, plata in avans trebuie justificata in termen de 90 zile de la data platii, prin prezentarea la banca a facturii comerciale in original si a declaratiei de import definitiv.

entru importul definitiv plata se face prin dispozitia de incasare valutara, insotita de factura comerciala in original si declaratia de vama(documente pe care banca inscrie data efectuarii platii).
In continuare, procedura este inversa celei prezentate anterior, cu mentiunea ca firma X suporta, in functie de intelegerea cu partenerul, toate comisioanele bancare sau doar pe cele percepute in tara sa, partenerul urmand sa suporte comisioanele si spezele bancare din tara sa.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.