Incalzirea globala

1x punct

categorie: Geografie

nota: 9.80

nivel: Facultate

Carbunii si uleiul sunt cele mai importante elemente folosite la generarea energiei electrice si pentru transportul acesteia catre noi. Este normal ca o lume a carei populatie creste incontinuu are nevoie de energie pentru mancare, haine, pentru treburi gospodaresti si pentru mai mult comfort, dar in momentul in care exista 8 bilioane de oameni care asteapta o casa mare, ultimele electronice aparu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Incalzirea globala

Carbunii si uleiul sunt cele mai importante elemente folosite la generarea energiei electrice si pentru transportul acesteia catre noi. Este normal ca o lume a carei populatie creste incontinuu are nevoie de energie pentru mancare, haine, pentru treburi gospodaresti si pentru mai mult comfort, dar in momentul in care exista 8 bilioane de oameni care asteapta o casa mare, ultimele electronice aparute pe piata, o masina si sa calatoreasca peste tot in lume intampinam probleme.
Intampinam probleme deoarece pamantul nu poate sustine psihic toate nevoile noastre si pentru ca energia care trebuie emisa pentru aceste nevoi ne va sufoca.

Tu ai facut ceva in privinta asta ? Ai reciclat astazi ? Reformulez. Ai reciclat vreodata ? Te-ai gandit sa folosesti becuri ecologice care consuma de 5 ori mai putina energie ? Reformulez. Ai auzit de ele ? Le spune becuri fluorescente, sau becuri economice. Sectorul energetic e cel mai mare poluant, stiai asta ? Se ard cantitati uriase de pacura, carbuni si gaze pentru confortul tau. Iti pasa ?

1.2 Cauze
Stim ca pamantul se incalzeste din ce in ce mai mult.
Oamenii de stiinta au avertizat ca temperatura globala va creste cu 5 grade Celsius pana la sfarsitul acestui secol. Cele 5 grade sunt suficiente pentru a provoca schimbari majore cum ar fi ridicarea nivelului apei marilor.


Cunoscand care sunt problemele primul pas pe care trebuie sa il facem este sa schimbam ceva.Exista patru niveluri la care putem intelege si rezolva problema incalzirii globale:
care sunt mecanismele incalzirii globale
cu ce contribuim la ridicarea nivelului incalzirii globale
dorintele noastre
ce sunt ciclurile naturale.

Ciclurile naturale sunt si ele un motiv al incalzirii globale. Pamantul primeste in prezent cu 30% mai multe radiatii solare decat primea in urma cu 4,6 bilioane de ani. Au existat dintotdeauna cicluri ale erei glaciale si perioade de incalzire interglaciale care se produceau in functie de orbita pamantului, radiatiile solare si schimbarile curentilor din oceane.

Ultima era glaciala a fost intre anii 1400 si 1840 si s-a manifestat prin temperaturi foarte scazute. Acest tip de evenimente fac parte din ciclurile naturale si se produc o data la 1500 de ani.In prezent pamantul este la sfarsitul unui ciclu interglacial, incalzirea vremii fiind datorata acestei cauze, dupa aceasta incalzire urmand o noua perioada in care vremea ar trebui sa se raceasca. Dar se pare ca noi nu vom permite acest lucru deoarece contribuim la cresterea cu pasi repezi a dioxidului de carbon. In ultimii 45 de ani nivelul dioxidului de carbon a crescut infiorator de mult, iar acest lucru face ca ciclurile naturale sa nu se mai desfasoare asa cum ar trebui.Nu putem da vina pe soare, singurii vinovati suntem noi.

1.3 Mecanismele incalzirii globale
Ele sunt foarte simple. Exista prea mult dioxid de carbon in atmosfera. Pamantul absoarbe caldura provenita de la soare si cea mai mare parte o reflecta in spatiu. Dar in prezent, pamantul retine mai multa caldura de la soare, aproximativ 0.85 pe metru patrat, decat reflecta in spatiu. In principal, este vina dioxidului de carbon care retine radiatiile solare si nu le mai reflecta in spatiu. Acest fenomen creeaza efectul de incalzire globala.

In prezent, dioxidul de carbon din atmosfera contine aproape 380 ppm (parti pe milion).In urma cu o mie de ani, dioxidul de carbon detinea 280 ppm. Se prezice ca acest nivel va ajunge la 500 ppm la sfarsitul acestui secol.Se estimeaza ca va dura in jur de 100.000 de ani pentru ca dioxidul de carbon din atmosfera sa se reduca cu aproximativ 63%, printr-un proces natural.
2.1 Solutii impuse

Grupul interguvernamental de experti in evolutia climei (IPCC), intrunit in capitala thailandeza Bangkok, a aprobat un document de sinteza privind mijloacele de lupta impotriva incalzirii globale.Dupa negocieri, cei peste 400 de experti din 120 de tari au ajuns la un acord de care trebuie sa tina cont factorii de decizie din fiecare tara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.