Inalta Curte de Justitie si Casatie

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Completele de judecata se compun din 3 judecatori ai aceleiasi sectii. Daca numarul de judecatori necesar formarii completului de judecata nu se poate asigura, acesta se constituie cu judecatori de la celelalte sectii, desemnati de catre presedintele sau vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Completul de 9 judecatori este prezidat de presedintele sau vicepresedintele Inaltei Cur[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Inalta Curte de Justitie si Casatie

Completele de judecata se compun din 3 judecatori ai aceleiasi sectii. Daca numarul de judecatori necesar formarii completului de judecata nu se poate asigura, acesta se constituie cu judecatori de la celelalte sectii, desemnati de catre presedintele sau vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Completul de 9 judecatori este prezidat de presedintele sau vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie. In lipsa acestora, completul poate fi prezidat de un presedinte de sectie sau de un judecator desemnat in acest scop de presedintele ori vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Completul de 9 judecatori se constituie, de regula, din judecatori specializati, in functie de natura cauzei. Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie prezideaza Sectiile Unite, Completul de 9 judecatori, iar in cadrul sectiilor orice complet, cand participa la judecata. In lipsa presedintelui, sedintele la care acesta trebuie sa ia parte sunt prezidate de vicepresedintele instantei sau de un presedinte de sectie. Presedintii de sectii pot prezida orice complet de judecata din cadrul sectiei, iar ceilalti judecatori prezideaza prin rotatie.

In cazul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca in Sectii Unite, la judecata trebuie sa ia parte cel putin doua treimi din numarul judecatorilor in functie. Decizia poate fi luata numai cu majoritatea voturilor celor prezenti.
Presedintele reprezinta Inalta Curte de Casatie si Justitie in relatiile interne si internationale. El are calitatea de ordonator principal de credite putand delega aceasta calitate managerului economic. In exercitarea atributiilor de conducere, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie emite ordine.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.