In viata cel mai greu lucru este sa traiesti si sa nu minti

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.70

nivel: Liceu

De ce faci asta? Pentru ca numai asa esti considerat bun de baut, numai asa poti fi consumat. Posibil ca nimeni sa nu te fi gustat cu adevarat pana in prezent. Si te temi ca nu ti-ar putea suporta gustul, dorind insa in acelasi timp ca un om, macar unul, sa aiba curajul de a te percepe fara val. Ar fi si spre binele sau, pentru ca doar atunci ai fi capabil sa daruiesti totul, fara nici o retinere.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: In viata cel mai greu lucru este sa traiesti si sa nu minti

De ce faci asta? Pentru ca numai asa esti considerat bun de baut, numai asa poti fi consumat. Posibil ca nimeni sa nu te fi gustat cu adevarat pana in prezent. Si te temi ca nu ti-ar putea suporta gustul, dorind insa in acelasi timp ca un om, macar unul, sa aiba curajul de a te percepe fara val. Ar fi si spre binele sau, pentru ca doar atunci ai fi capabil sa daruiesti totul, fara nici o retinere. Este atat de greu sa fii total in ceea ce simti si faci si atat de usor sa iubesti si sa daruiesti doar in fragmente.

Si aceasta nu pentru ca ai fi incapabil de iubire si de daruire, ci pentru ca nu poti darui decat daca te simti in armonie cu tine insuti, nu poti darui decat din integralitatea ta.
Nu am fost creati sa fim fideli. Fidelitatea nu se afla inclusa in gena noastra, in zestrea noastra genetica. A fi fidel este impotriva naturii, impotriva structurii noastre launtrice. Poate doar ingineria genetica sa fie capabila sa creeze omul fidel, omul cu adevarat fidel, genetic fidel!. Cum ai putea fi in acelasi timp fidel si viu?!. Viata e miscare neintrerupta, miscare eterna. Nici o secunda nu o repeta pe precedenta, nici o secunda nu seamana cu cea de dinaintea ei.

Pentru ca intreg Universul acesta sa se miste, este necesar ca secundele sa fie mereu noi, mereu vii. Ce s-ar intampla daca secundele si-ar fi fidele una alteia?! Cat timp ar trece pana am muri cu totii, pana ce intreg Universul s-ar usca!?.Evolutia presupune infidelitate. Viata insasi este in permanenta infidela in relatie cu sine. Timpul isi este siesi infidel. Cat despre om. Omul este atat de complex, incat mi se pare o crima sa-i pretinzi fidelitate.

In loc sa te axezi pe intelegere reciproca si pe comunicare, pune accent pe principiul moral al fidelitatii si atunci, incetul cu incetul, rutina se va instala si totul va muri! Ceea ce ar fi putut inflori intr-o minunata floare se va usca in stadiul de boboc. Iubirea nu poate inflori decat in libertate. Radacinile florii iubirii isi extrag seva necesara vietii din cernoziomul libertatii. In comparatie cu acesta, fidelitatea este chiar mai putin decat un sol nefertil, este un mediu otravit, total nepropice vietii. Floarea iubirii nu poate supravietui, nu poate creste in praf.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.