In prapastie

1x punct

categorie: Romana

nota: 10.00

nivel: Liceu

Timpul si telurile se opresc in loc, incremenesc.Nu putem privi cu optimism catre viitor, iar trecutul pare sa se intinda in urma noastra ca un imens pustiu.Nefericirea ne copleseste.Suntem in pragul lacrimilor fara vreun motiv anume - sau dintr-o mie de motive.Ne perpelim si ne rasucim in pat, dar somnul nu vrea sa vina,sau ne trezim brusc in toiul noptii , cu mintea chinuita de teama si regrete[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: In prapastie

Timpul si telurile se opresc in loc, incremenesc.Nu putem privi cu optimism catre viitor, iar trecutul pare sa se intinda in urma noastra ca un imens pustiu.Nefericirea ne copleseste.Suntem in pragul lacrimilor fara vreun motiv anume - sau dintr-o mie de motive.Ne perpelim si ne rasucim in pat, dar somnul nu vrea sa vina,sau ne trezim brusc in toiul noptii , cu mintea chinuita de teama si regrete.

Ne simtim mizerabili , lipsiti de orice merit si valoare.Tot ce am facut pare un esec.Trecem in revista la nesfarsit toate esecurile si alegerile nefericite din trecut. De ce am fost atat de lasi,de slabi, de orbi sau de prosti ? Nimic nu se va schimba niciodata.Ar fi mai bine daca am muri.Cel putin durerea aceasta a izolarii , a nefericirii si esecuri ar lua sfarsit.Ne simtim rupti de lume, nedemni de iubire si incapabili sa iubim.Ne uram , ne dispretuim si ne pedepsim singuri.Acestea sunt sentimente extreme.

Nu e intotdeauna atat de rau - uneori e ca un perete de sticla sau ca un paravan intre noi si lume.Filmul este alb - negru , nu in culori, glumele nu sunt amuzante , mancarea e doar o forma de supravietuire , nu o placere.Ne indeplinim corvezile zilnice si ne dorim asternutul ca pe o salvare- disperati dupa somn , dar temandu-ne ca el nu o sa vina.Prietenii si familia par sa ne evite.Poate se tem sa nu fie absorbiti in vartejul disperarii noastre......si totusi , cand ne-am dori o vorba de incurajare , o mana prieteneasca intinsa catre noi si neasteptand nimic in schimb.

In miezul depresiei se afla o pierdere : pierderea sperantei , pierderea cuiva drag , pierderea sentimentelor bune fata de noi insine si fata de lume , pierderea respectului de sine si a respectului celorlalti.Ne putem imagina un sir nesfarsit de pierderi , care poate merge departe , pana la copilarie, si care incepe cu pierderea cea mai recenta , aceea care ne-a aruncat in ghearele depresiei. Depresia este valoroasa pentru ca ne ofera ocazia de a ne retrage , din lume , ca sa putem deplange ceea ce am pierdut.

Este dureros , dar daca vom invata sa simtim durerea in loc sa fim coplesiti de ea , ranile vor incepe sa se vindece , la fel ca persoanele care si-au rupt un os , trebuie sa folosim durerea ca pe un indiciu al vindecarii : cand e prea multa , rana se redeschide , cand e prea putina , se instaleaza atrofia.Pentru ca sentimentele sa se redestepte , trebuie sa exersam emotiile , oricat ar fi ele de dureroase. Nici sa le ingropam , nici sa nu sucombam in fata lor.

Daca putem intra in pestera deprimarii spre a incepe sa deplangem pierderea , vom putea sa iesim la lumina intariti si refacuti. Daca incercam sa fugim la nesfarsit de pierderea pe care am suferit-o , norii depresiei vor continua sa atarne deasupra noastra , iar fantomele trecutului vor continua sa ne bantuie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.