In fata dragostei si a mortii esti singur

1x punct

categorie: Psihologie

nota: 9.91

nivel: Facultate

Odata cu trecerea nemasurata a timpului in interiorul fiinte noastre se contureaza anumite intrebari : Oare in fata dragostei si a mortii esti singur?, Ce las eu in urma mea?Destinul nostru ca si cel al multora este acela al unui pelerin care in nenumaratele sale cautari intalneste si cunoaste mai intai urcusurile si coborasurile dragostei, in care se pierde cu usurinta, si in care legile cunos[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: In fata dragostei si a mortii esti singur

Odata cu trecerea nemasurata a timpului in interiorul fiinte noastre se contureaza anumite intrebari : Oare in fata dragostei si a mortii esti singur?, Ce las eu in urma mea?Destinul nostru ca si cel al multora este acela al unui pelerin care in nenumaratele sale cautari intalneste si cunoaste mai intai urcusurile si coborasurile dragostei, in care se pierde cu usurinta, si in care legile cunoscute de el pana atunci dispar, ele fiind dictate acum de forta suprema a inimii. Pentru ca, mai apoi acest pelerin in ultima etapa a calatoriei sale va tinde sa alunece neputincios in labirintul mortii unde tot ceea ce traise pana atunci capata un alt inteles.

In toate aceste etape fiinta umana experimenteaza un sentiment de o asa maretie incat realizeaza ca pe acesta cale parcursa desi "omul nu a fost creat sa fie singur", este si ramane singur. Puntea pe care orice om o traverseaza de la viata in care exista dragoste, pana la moarte intareste acut sentimentul de solitudine.

Descrisa de a lungul secolelor de multi autori si poeti ca focul atat de pasional si totodata atat de mistuitor care cuprindea si cuprinde orice inima, si in care fiecare suflet isi gaseste mai mult sau mai putin implinirea, dragostea este vazuta si experimentata diferit. La Shakespeare spre exemplu, dragostea are mai multe fete: una dintre ele este cea obsesiva si bolnava, aceea de dominare a partenerului, de posesiune (un exemplu detaliat gasindu-se in drama Iarna leului: intre regele:Henric al II-lea si sotia sa pe care a intemnitata-o:Alienor de Aquitania .)

O alta este aceea a neputintei de asi gasi implinirea pe acest pamant ci doar cum multi se rezuma la a afirma dincolo de moarte.Un exemplu concis se gaseste in una dintre tragediile cele mai cunoscute a timpului: Romeo si Julieta. Locatia acestei povesti de dragoste este Verona, locul unde cei doi indragostitii isi traiesc idila in ciuda disensiunilor care au loc intre familile lor, a urii nestapanite care dureaza de ani si ani intre cele doua clanuri:Capulet si Montague.

In aceasta lume cei doi indragostiti nu doar ca se simt singuri si refuzati de membrii familiei datorita legaturi lor, dar realizeaza intr-un final ca dragostea lor va fi posibila doar in alt plan. Pretul care este platit pentru impacarea celor doua familii este nici unul nici altul decat: moartea lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.