In Nirvana de I. L. Caragiale

1x punct

categorie: Romana

nota: 9.77

nivel: Facultate

Stiind ca textul "In Nirvana" a aparut in ziar, Caragiale si construieste textul folosindu-se de modalitati literare ori proprii comentariului."Documentarul si subiectul", "relatarea neutra" si "tonul afectiv"alterneaza ori fuzioneaza.Finalul textului a avut rolul de a schita personalitatea impresionanta, desi contradictorie, a poetului filozof, pesimist care a predicat budismul. In fragmentul din[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: In Nirvana de I. L. Caragiale

Stiind ca textul "In Nirvana" a aparut in ziar, Caragiale si construieste textul folosindu-se de modalitati literare ori proprii comentariului."Documentarul si subiectul", "relatarea neutra" si "tonul afectiv"alterneaza ori fuzioneaza.Finalul textului a avut rolul de a schita personalitatea impresionanta, desi contradictorie, a poetului filozof, pesimist care a predicat budismul. In fragmentul din manual, Caragiale ii face poetului un mic portret sufletesc, moralist. El trecea repede si foarte usor de la o stare la alta.

Fiind tacut si posomorat, vorbind putin si fiind iritat de contradictie, aceste stari datorita sentimentelor ranite, dar a doua zi era chiar mai vesel, avand pofta de viata, vorbindu-i lui Caragiale despre India Antica, despre daci, despre Stefan cel Mare si cantandu-i chiar si doina.

Caragiale spunea ca asa l-a cunoscut el prima data: vesel si trist, comunicativ si ursuz, bland si aspru, multumindu-se cu nimic si nemultumit de toate, lacom de placerile vietii, fugind de oameni si cautandu-i, nepasator ca un batran stoic si iritabil ca o fata nervoasa.Suferea foarte mult pentru familia sa, deoarece mama sa murise, sora lui era la o manastire deoarece era paralizata, doar pe tatal sau il mai avea. Eminescu avea in cel mai bolnav cap cea mai luminoasa inteligenta; cel mai mahnit suflet in cel mal trudit trup.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.