Impozitul pe venitul global

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.97

nivel: Facultate

Deducerea de baza este reprezentata de o suma fixa prevazuta in legislatie, in prezent ea fiind de 2.000.000 lei.Cheltuielile profesionale se calculeaza in procent de 15% din deducerea de baza.
Deducerile suplimentare se acorda pt. aflarea in intretinerea angajatului a sotului, sotiei, copiilor, parinti etc. calculate prin aplicarea factorului de 0,5 la deducerea de baza. Deducerile suplim[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Impozitul pe venitul global

Deducerea de baza este reprezentata de o suma fixa prevazuta in legislatie, in prezent ea fiind de 2.000.000 lei.Cheltuielile profesionale se calculeaza in procent de 15% din deducerea de baza.
Deducerile suplimentare se acorda pt. aflarea in intretinerea angajatului a sotului, sotiei, copiilor, parinti etc. calculate prin aplicarea factorului de 0,5 la deducerea de baza. Deducerile suplimentare nu pot depasi de 3 ori deducerea de baza si se acorda in limita venitului realizat.

Se mai pot acorda deduceri suplimentare in functie de situatia personala a angajatului, fie a persoanelor din intretinerea sa (persoanele cu grad de invaliditate sau cu handicap - factorul de deducere este 1% din deducerea de baza.Prin scaderea din venitul brut a deducerilor personale si a retinerilor obligatorii se obtine venitul ( salariul ) impozabil denumit de codul fiscal "venit net".
Pt. calculul impozitului sunt stabilite mai multe transe de impozitare si la fiecare transa un impozit calculat prin aplicarea unui procent la suma care depaseste limita minima a transei.

Este conditionata de stagiul de cotizare al angajatului, el are obligatia sa fi fost angajat si sa fi lucrat timp de 6 luni inainte de acordarea concediului medical.Pentru determinarea indemnizatiei se calculeaza:Media zilnica = Venituri din ultimele 6 luni / Nr de zile lucrate in cele 6 luni Indemnizatia concediului medical = Media zilnica * Nr. zile concediu * Procent- se calculeaza cu 100%, interventiile chirurgicale si boli precum: TBC, cancer, SIDA si cu 75% celelalte boli.

Suportarea indemnizatiei de concediu medical se face pentru un numar de zile din fondul de salarii al societatii, iar restul din contributiile intreprinderii la asigurarile sociale. Impartirea perioadei de concediu medical in cele doua sectiuni are la baza numarul de angajati ai intreprinderii.
Ex: intreprinderile cu pana la 20 de angajati suporta 7 zile de concediu medical
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.