Impotenta - 5 modalitati pentru a o invinge

1x punct

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Doctorii definesc impotenta sau disfunctia erectila, asa cum este corect denumita, ca incapacitatea consecventa de a sustine o erectie suficienta penAZtru un act sexual. Se estimeaza ca l din 10 barbati de peste 21 de ani sufeAZra de impotenta intr-o perioada a vietii. Si chiar mai multi au o problema ocazionala in obtinerea unei erectii. Totusi, dovezile arata ca cei mai multi nu solicita ajutor [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Impotenta - 5 modalitati pentru a o invinge

Doctorii definesc impotenta sau disfunctia erectila, asa cum este corect denumita, ca incapacitatea consecventa de a sustine o erectie suficienta penAZtru un act sexual. Se estimeaza ca l din 10 barbati de peste 21 de ani sufeAZra de impotenta intr-o perioada a vietii. Si chiar mai multi au o problema ocazionala in obtinerea unei erectii. Totusi, dovezile arata ca cei mai multi nu solicita ajutor medical.

"Daca barbatii ar fi sinceri, fiecare ar marturisi ca a trecut printr-o aseAZmenea experienta cel putin o data in existenta lui", sustine urologul Neil Baum. "Cand se intampla, senzatia poate fi devastatoare", spune el. "intreaAZga imagine a unui barbat asupra masculinitatii proprii se poate prabusi ca un castel din carti de joc."

Pana la inceputul anilor '70, expertii credeau ca la baza dificultatilor de erectie se aflau probleme psihologice subiacente. Astazi, comunitatea meAZdicala recunoaste ca majoritatea cazurilor de impotenta pe termen lung (cam 75 la suta) sunt provocate de o boala, de o leziune sau apar ca efect secunAZdar al unui medicament.

Cea mai raspindita boala care predispune la impotenta este diabetul -- mai mult de o treime dintre barbatii cu diabet sufera de disfunctie erectila si uneori acesta poate fi primul semn ca s-a instalat un diabet, ingustarea arterelor, hipertensiunea, afectiuni neurologice cum ar fi scleroza multipla, leziunea pelviana si operatia de prostata de asemenea pot fi urmate de impotenta, dar problemele hormonale ca nivelul scazut al tesimpotenta tosteronului sunt responsabile numai de 3 la suta dintre cazuri. Iata ce reco-| manda specialistii pentru a depasi impotenta.

Acordati-va timp. "Pe masura ce un barbat imbatraneste, poate fi necesaAZra o perioada mai lunga de stimulare genitala pentru a obtine o erectie", spuAZne dr. Baum. "Barbatii intre 18 si 20 de ani pot obtine o erectie in doar cateva secunde. Pe la 30^0, in 1-2 minute. Dar daca un barbat de 60 de ani nu obtine o erectie dupa acest interval, nu inseamna ca este impotent. Doar ca ii trebuie mai mult timp."
Si perioada dintre ejaculare si urmatoarea erectie tinde sa creasca odata cu varsta. La barbatii de 60-70 de ani poate trece l zi sau mai multe pentru a avea o noua erectie. Aceasta este o consecinta normala a imbatranirii.

Uitati-va atent la medicamentele dvs. Medicamentele eliberate cu reteta ar putea fi la originea problemei, ca si un antihistaminic, un diuretic si un se-dativ luat fara reteta -- fiecare individ reactioneaza diferit la medicamente.Impotenta indusa de medicamente este frecventa la barbatii de peste 50 de ani, spune dr. Baum, citand aproape 100 de medicamente ca potentiale cauze ale ei. Daca va suspectati medicatia, intrebati doctorul sau farmacisAZtul despre schimbarea dozelor sau chiar a medicamentelor. Dar nu decideti singur.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.