Importanta pregatirii tehnice si artistice in dansul sportiv

7x puncte

categorie: Diverse

nota: 10.00

nivel: Liceu

Exercitiul fizic, repetat in mod sistematic si continuu, este principalul excitant care contribuie la formarea legaturilor temporale, a stereotipurilor dinamice, a reflexelor conditionate. Pentru formarea deprinderilor motrice, excitantul trebuie sa se transmita scoartei cerebrale in aceeasi ordine si cu intensitate corespunzatoare.
Toate exercitiile fizice, energia sportului si perfection[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Importanta pregatirii tehnice si artistice in dansul sportiv

Exercitiul fizic, repetat in mod sistematic si continuu, este principalul excitant care contribuie la formarea legaturilor temporale, a stereotipurilor dinamice, a reflexelor conditionate. Pentru formarea deprinderilor motrice, excitantul trebuie sa se transmita scoartei cerebrale in aceeasi ordine si cu intensitate corespunzatoare.
Toate exercitiile fizice, energia sportului si perfectionarea deprinderilor motrice trebuie orientate spre rezolvarea cerintelor tehnicii. La randul ei pregatirea tehnica presupune legatura stransa cu pregatirea fizica.

Tinand seama de specificul fiecarui sport, sistematizarea tuturor exercitiilor fizice trebuie facuta intr-o asemenea succesiune, incat sa duca la o tehnica perfecta. In dansul sportiv (spre deosebire de sporturile cu o tehnica mai simpla, ca pedalatul, vaslitul etc.), fiecare element dintr-un exercitiu are tehnica lui. Fortele care conditioneaza executarea lor se impart in doua: externe si interne. Din gruparea fortelor externe fac parte: gravitatia, inertia, fortele de frecare etc., iar fortelor interne le corespund contractiile musculare, tendoanele, articulatiile si calitatile psihice. In diversele faze ale unei miscari au preponderenta cand fortele externe, cand cele interne.

Interactiunile rationale dintre aceste 2 forte (bazate pe legile mecanicii) constituie conditiile esentiale pentru realizarea tehnicii corecte. Calitatile psihice sustin intreaga activitate. In unele tari, o anumita esalonare a exercitiilor fizice, de la primii pasi in sport si pana la consacrare, a dus la o tehnica speciala, cu rezultate remarcabile, a creat "scoli". In prezent se cunosc rezultatele, scolii de dans romanesti, sovietice si japoneze. In dansul sportiv romanesc se poate vorbi despre o conceptie si o "scoala" proprie. Avem categorii sportive (de copii pana la maiestri); detinem un material de studiu propriu, complex, sistematizat si esalonat pe varste, un program de clasificare pe care orice dansator sau dansatoare de performanta il parcurge in mod obligatoriu in cadrul categoriilor sportive.

Intr-o programa complexa de invatare, esalonata de la categoria cea mai inferioara de clasificare la super maiestru, toate exercitiile fizice, trebuie sa fie alcatuite si sistematizate in asa fel, incat cele cuprinse in categoria sportiva anterioara sa reprezinte elementele pregatitoare pentru urmatoarea, realizandu-se pe acesta cale trecerea fireasca dintr-o categorie in alta.Continutul programei diverselor categorii sportive sau de varsta trebuie sa asigure in acelasi timp pregatirea fizica si tehnica, astfel incat sportivul sa corespunda intru totul cerintelor tehnice ale categoriei care o parcurge. Intre o varsta si alta, intre o categorie sportiva de clasificare si alta, nu trebuie sa existe discontinuitatea exercitiilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.