Importanta intocmirii bugetului de venituri si cheltuieli

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In prezent capitalul social al Societatii comerciale " ROMVELO"S.A LUDUS este de 1.630.667,5 lei care este impartit in 652.267 actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei pe actiune.
Societatea a participat la programul de privatizare in masa (P.P.M) desfasurat in Romania in anii 1995-199 in conformitate cu Legea nr.55/1995 privind Programul de privatizare in masa. La momentul respectiv principa[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Importanta intocmirii bugetului de venituri si cheltuieli

In prezent capitalul social al Societatii comerciale " ROMVELO"S.A LUDUS este de 1.630.667,5 lei care este impartit in 652.267 actiuni cu valoare nominala de 2,5 lei pe actiune.
Societatea a participat la programul de privatizare in masa (P.P.M) desfasurat in Romania in anii 1995-199 in conformitate cu Legea nr.55/1995 privind Programul de privatizare in masa. La momentul respectiv principalii actionari erau F.P.S, F.P.P 3 Transilvania, si persoane fizice care au subscris certificate de proprietate la aceasta societate.

De la infiintarea celei de a 2-a piete secundare de valori mobiliare, RASDAQ, actiunile Societatii comerciale "ROMVELO" S.A LUDUS sunt tranzactionabile astfel incat structura actionariatului a suferit frecvente modificari. Este important de mentionat ca F.P.P 3 Transilvania a fost reorganizat in aceasta perioada si s-a transformat in Societatea de Investitii Financiare Transilvania cu sediul la Brasov.
Totusi obiectivele ale acestei societati cu privire la Societatea comerciala " ROMVELO" S.A LUDUS nu s-a modificat importanta fiind cresterea valorii actiunilor si a dividentelor acordate anual.

Fondul Proprietatii de Stat si-a vandut actiunile unui investitor privat care a mai achizitionat actiuni de pe piata secundara de valori mobiliare, astfel incat la inceputul anului 2002 actionariatul se prezenta ca in tabelul urmator:Unitatea detine masini si utilaje tehnologice care ii permit sa execute repere si produse diverse din lemn , mase plastice, cauciuc si metale dar nivelul dotarilor tehnologice este din perioada anilor 1960 - 1975 iar unele utilaje au mai mult de 40 de ani vechime in exploatare.

Ca urmare a nivelului tehnologic existent, costurile de fabricatie ale produselor "S.C. ROMVELO S.A. " Ludus sunt superioare celor din import, in special cele provenind din Comunitatea Europeana. Produsele au consumuri energetice si de manopera ridicate, pierderile tehnologice sunt mari iar calitatea este fluctuanta, fiind influentata de componenta factorului uman .
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.