Implicatiile finantelor publice asupra economiei

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.81

nivel: Facultate

Indiferent de caliatatea acestora de pers fizica sau juridica in sistemul finantelor publice ei se numesc contribuabili.
Cauzele inflatiei :1.emisiunea excesiva de monede,2exces de cerere solvabila fata de oferta,3sporirea costului de productie 4 presiunea fiscala.Finantele publice se prezinta deci ca un ansamblu al mecanismelor de valorizare si afectare a resurselor financiare in functie d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Implicatiile finantelor publice asupra economiei

Indiferent de caliatatea acestora de pers fizica sau juridica in sistemul finantelor publice ei se numesc contribuabili.
Cauzele inflatiei :1.emisiunea excesiva de monede,2exces de cerere solvabila fata de oferta,3sporirea costului de productie 4 presiunea fiscala.Finantele publice se prezinta deci ca un ansamblu al mecanismelor de valorizare si afectare a resurselor financiare in functie de obiectivele urmarite cansiderate de interes general.

Finantele publice se bazeaza pe o serie de institutii cum ar fi :bugetul de stat,bugetele comunitatilor locale trezoreria publica,sistemul fiscal,sistemul asigurarilor sociale de stat.
Functia ec.principala a finantelor publice este de a produce servicii nevandabile si de a efectua operatii de redistribuire a veniturilor care provin in principal din relevarile obligatorii la bugetul de stat.Puterile publice nu platesc serviciile pe care administratiile publice trebuie sa le procure prin constrangere,este vorba de resursele de care statul are nevoie pt realizarea functiilor sale.

Mecanismele de prelevare si de afectare evidentiate de functiile publice se disting radical de macanismele ec. de piata deoarece acestea din urama se bazeaza pe schimb si formarea preturilor.
Evolutia finantelor publice Locul actual de finante in viata ec.este rezultatul transformarii finantelor ,,clasice,,in perioada interbelica .In conditiile in care statul a devenit agent ec.,contributia la PIB la formarea veniturilor bugetare a ajuns la peste 50%,aceasta datorita faptului ca pe masura evolutiei statului au crescut nevoile de finantare.(cuv.finante=plata de bani)
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.