Implementari practice ale procesului de compresie-decompresie

5x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.96

nivel: Facultate

Timpul mediu pentru productia unui fisier mp3 de calitate buna (diferenta de calitate nu poate fi perceputa decat de specialisti in domeniu) este in medie de 1.84 sec sunt copiate si comprimate intr-o secunda. Daca luam doar timpul de compresie in considerare atunci timpul necesar compresiei unei secunde de sunet de calitatea Cd-ului (44,1 kHz, 16 biti, stereo) in fisier mp3 la 44,1 kHz , 128 Kbp[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Implementari practice ale procesului de compresie-decompresie

Timpul mediu pentru productia unui fisier mp3 de calitate buna (diferenta de calitate nu poate fi perceputa decat de specialisti in domeniu) este in medie de 1.84 sec sunt copiate si comprimate intr-o secunda. Daca luam doar timpul de compresie in considerare atunci timpul necesar compresiei unei secunde de sunet de calitatea Cd-ului (44,1 kHz, 16 biti, stereo) in fisier mp3 la 44,1 kHz , 128 Kbps stereo, este de 0.29 sec. Dupa cum se observa din date , nu conteaza marimea fisierului, timpul de compresie fiind proportional cu aceasta. Spectaculos este faptul ca ceea ce abia puteai stoca pe 35 de dischete acum poti sa ai pe 4 dischete.

La calculul mediilor de timp au fost folosite urmatoarele formule Achizitia de imagine se poate face cu scanerul sau camera foto. In unele cazuri aceste dispozitive au procesoare specializate care fac compresie in timp real, pentru a putea stoca mai multe date pe acelasi suport de memorie. In restul cazurilor compresia se face dupa ce imaginea a fost digitizata. Imaginile comprimate pot fi de tip rastru sau vectoriale.

Alegerea unui format in care se va pastra imaginea este facuta in functie de utilizarea ei in viitor. Spre exemplu daca se doreste ca imaginea sa fie tiparita la imprimanta atunci trebuie avut in vedere ca imaginea sa aiba o rezolutie de cel putin 200 dpi in functie de performanta imprimantei, patru canale de control a culorii (CMYK) fapt ce conduce la o crestere cu 38% a lungimii fisierului initial.
Rezultatele obtinute ne indica formatul JPG ca fiind cel mai indicat pentru a stoca datele de tip imagine.

Marimea fisierului, timpul de transformare si cel de incarcare nu pot fi singurele criterii care sa ne conduca la alegerea unui format. In cazul nostru primele doua formate au obtinut punctaje mai bune (diferentiindu-se net de celelalte) deoarece JPG foloseste un algoritm de compresie cu pierdere mare de informatie dar care nu este vizibila decat ochiului mai sensibil iar GIF foloseste 256 de culori pentru a stoca imaginea spre deosebire de celelalte care folosesc 16,7 milioane (posibile) culori.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.