Implementarea principiilor de etica bancara in cadrul bancilor

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.69

nivel: Facultate

Tendintele de liberalizare a pietei financiare si de capital, manifestate la sfarsitul anilor 1980, au adus o volatilitate tot mai mare a pietelor financiare si au crescut, in consecinta, cantitatea de informatii necesare pentru asigurarea stabilitatii financiare. O data cu avansarea liberalizarii pietei financiare si de capital, a sporit si presiunea exercitata asupra imbunatatirii utilitatii inf[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Implementarea principiilor de etica bancara in cadrul bancilor

Tendintele de liberalizare a pietei financiare si de capital, manifestate la sfarsitul anilor 1980, au adus o volatilitate tot mai mare a pietelor financiare si au crescut, in consecinta, cantitatea de informatii necesare pentru asigurarea stabilitatii financiare. O data cu avansarea liberalizarii pietei financiare si de capital, a sporit si presiunea exercitata asupra imbunatatirii utilitatii informatiilor disponibile din sectorul financiar prin cumularea unor cerinte minime de prezentare.

Aceste cerinte se refera la calitatea si cantitatea informatiilor care trebuie furnizate participantilor pe piata si publicului larg. Avand in vedere ca furnizarea informatiilor este esentiala pentru promovarea stabilitatii sistemului bancar, autoritatile de reglementare au acordat calitatii informatiilor o prioritate ridicata. Bancile sunt, de asemenea, incurajate sa si imbunatateasca sistemele interne de informatii, in scopul dezvoltarii unei reputatii de furnizori de informatii calitative.

In anii 1990, structure in schimbare a intermedierii financiare a consolidat si mai mult cazul prezentarilor sporite de informatii. Inlocuirea creditarii bancare cu titlurile de datorie negociabile si utilizarea reusita a instrumentelor financiare in scopul transferarii riscurilor au redus importanta relatiilor bancher client, in acelasii timp cu extinderea rolului pe care pietele si prefurile de piata il au in alocarea capitalului.

Trasparenta se refera la principiul crearii unui rnediu in care informatiile cu privire la conditiile existente, decizii si actiuni sunt accesibile, vizibile si inteligibile pentru toti participantii pe piata. Prezentarea de informatii se refera mai mult la procesul si metodologia de furnizare a informatiilor si la faptul ca deciziile de politica sunt aduse la cunostinta publicului cu sinceritate si printr-o difuzare oportuna. Raspunderea se refera la nevoia participantilor pe piata, inclusiv a autoritatilor, de a-si justifica actiunile si politicile si de a-si asuma responsabilitatea deciziilor si rezultatelor lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.