Implementarea bibliotecilor in Java

3x puncte

categorie: Informatica

nota: 9.75

nivel: Facultate

Clasa Object declara un numar de metode care pot fi suprascrise de subclase ale ei (acesta inseamna ca in orice aplicatie putem suprascrie aceste metode). Cand implementam o clasa trebuie sa tinem cont de unele aspecte legate de obiectele instanta (cum trebuie copiate comparate, sterse, afisate sub forma unui String). Putem suprascrie aceste metode atunci cand comportamentul lor i[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Implementarea bibliotecilor in Java

Clasa Object declara un numar de metode care pot fi suprascrise de subclase ale ei (acesta inseamna ca in orice aplicatie putem suprascrie aceste metode). Cand implementam o clasa trebuie sa tinem cont de unele aspecte legate de obiectele instanta (cum trebuie copiate comparate, sterse, afisate sub forma unui String). Putem suprascrie aceste metode atunci cand comportamentul lor implicit nu satisface cerintele programului. Urmatoarele metode pot fi supraincarcate: public boolean equals(Object obj); public String toString(); public final native int hashCode();

protected native Object clone(); protected void finalize(); Obs: obiectele de tip array permit de asemenea suprascrierea acestor metode. Trei dintre aceste metode sunt publice si pot fi suprascrise de orice instante obiect, in timp ce doua metode sunt protejate si din acest motiv trebuie declarate publice in momentul in care sunt suprascrise. Vom analiza pe rand aceste metode:
boolean equals(Object obj) Metoda folosita pentru a compara doua obiecte (obiectul pentru care se apeleaza metoda si obiectul transmis ca parametru).

Metoda implicita oferita de clasa Object returneaza true daca cele doua obiecte reprezinta de fapt acelasi obiect, folosindu-se operatorul == . Ramane in sarcina programatorului sa decida cum se compara doua obiecte ale aceleeasi clase.
Un hash cod este o valoare intreaga ce reprezinta intreaga valoare a unui obiect. Codurile hash sunt folosite drept chei in tabelele de dispersie asa cum este implementata clasa HashTable din pachetul java.util. Versiunea implicita a metodei va incerca sa genereze un cod pentru fiecare obiect dar se poate ca la un moment dat sa genereze valori diferite pentru un acelasi obiect. Daca se intampla acest lucru atunci trebuie sa suprascriem metoda pentru a implementa o noua functie de dispersie (hash function) care va genera codurile hash corecte.

De fiecare data cand este invocata metoda hashCode asupra aceluiasi obiect ea trebuie sa returneze in mod constant aceeasi valoare intreaga. Daca doua obiecte sunt egale conform metodei equals, atunci apeland metoda hashCode pentru fiecare din cele doua obiecte trebuie sa obtinem acceasi valoare intreaga.
Programatorii se bazeaza de obicei pe implementarea implicita a metodei hashCode decat sa implementeze o noua versiune (ceea ce poate duce la o munca destul de dificila).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.