Implementarea Sistemului HACCP intr-o baza de receptie

1x punct

categorie: Economie

nota: 8.58

nivel: Gimnaziu

O companie care doreste sa implementeze un sistem HACCP trebuie sa fie sigura prin faptul ca experienta si cunostintele despre un anumit produs sunt adecvate si disponibile pentru elaborarea unui plan HACCP eficient.


Compania trebuie sa fie constienta de faptul ca implementarea unui sistem HACCP necesita implicarea întregului personal al companii având o abordarea de echipa.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Implementarea Sistemului HACCP intr-o baza de receptie

O companie care doreste sa implementeze un sistem HACCP trebuie sa fie sigura prin faptul ca experienta si cunostintele despre un anumit produs sunt adecvate si disponibile pentru elaborarea unui plan HACCP eficient.


Compania trebuie sa fie constienta de faptul ca implementarea unui sistem HACCP necesita implicarea întregului personal al companii având o abordarea de echipa. O singura persoana nu va putea sa implementeze acest sistem. Echipa HACCP trebuie sa fie multidisciplinara si sa includa un membru motivat din managementul executiv, capabil sa asigure finantarea necesara si motivatia generala a companiei pentru a asigura implementarea cu succes a sistemului HACCP.

Echipa HACCP va avea nevoie, de asemenea, de un sef de echipa. În cadrul unei organizatii poate sa existe o persoana bine instruita, care sa aiba acces la literatura despre HACCP si linii directoare privind HACCP (inclusiv Ghidurile HACCP specifice fiecarui sector) care va conduce echipa de implementare a sistemului HACCP. Totusi, în lipsa unei persoane informate si capabile în cadrul unei companiei, trebuie sa fie angajat un consultant privind implementarea sistemului HACCP, scopul caruia va fi: sa instruiasca seful echipei HACCP;sa instruiasca echipa HACCP;sa conduca elaborarea si implementarea sistemului HACCP.

Echipa trebuie sa fie constituita din specialisti/experti care detin cunostinte adecvate privind produsul luat în consideratie, producerea / fabricarea acestuia, depozitarea, distribuirea, consumatorii si riscurile potentiale asociate acestuia. Echipa trebuie sa contina specialisti multidisciplinari: care înteleg pericole biologice, chimice si fizice asociate unui anumit grup de produse;

care sunt responsabili sau sunt implicati în procesul de producere / fabricare a produsului luat în consideratie;care au experienta si cunostinte practice despre igiena si procesele de prelucrare si functionare a echipamentului din cadru organizatiei;alti specialisti cu cunostinte adecvate în microbiologie, igiena si tehnologia de producere a alimentelor.

O persoana poate îndeplini câteva din aceste functii, în cazul în care toata informatiarelevanta si necesara este pusa la dispozitia echipei si este utilizata pentru a asigura faptul ca sistemul elaborat este adecvat.

În mod optim, o echipa multidisciplinara va fi constituita în cadrul organizatiei. Totusi, acolo unde experienta necesara nu este disponibila în cadrul organizatiei, echipa trebuie sa fie asistata de catre specialistii calificati/experti care îi va ajuta sa solutioneze dificultatile, inclusiv analiza riscurilor, controlul si determinarea punctelor critice de control. Specialisti/experti pot fi din cadru: asociatiilor comerciale si industriale, experti independenti si autoritati de reglementare.

Domeniul Planului HACCP trebuie sa fie identificat. Domeniul trebuie sa descrie care segment din cadrul lantului alimentar este implicat în cadrul organizatiei si analiza grupurile generale de pericole (biologice, chimice si fizice).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.