Implanturile de chip-uri RFID

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.84

nivel: Facultate

Chip-urile RFID (Radio-Frequency Identification) sunt folosite de ceva timp nu doar pentru marcarea marfurilor, dar si ca tag-uri pentru animale si chiar si oameni. In Statele Unite ele au fost aprobate pentru implantarea in persoane, in scop de monitorizare, de cele mai multe ori medicala, dar au aparut si cazuri de implantare in angajati, tinand locul de carduri de identificare si acces. Pana ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Implanturile de chip-uri RFID

Chip-urile RFID (Radio-Frequency Identification) sunt folosite de ceva timp nu doar pentru marcarea marfurilor, dar si ca tag-uri pentru animale si chiar si oameni. In Statele Unite ele au fost aprobate pentru implantarea in persoane, in scop de monitorizare, de cele mai multe ori medicala, dar au aparut si cazuri de implantare in angajati, tinand locul de carduri de identificare si acces. Pana acum s-au inregistrat peste 2.000 de astfel de implanturi umane.

Chip-urile par insa a nu fi tocmai sanatoase, conform raportului recent publicat, care se refera exclusiv la cazuri de cancer la animalele de laborator, soareci si sobolani, pe care au fost experimentate chip-urile RFID in ultimii ani.
Acestea par sa determine aparitia de celule canceroase in zona implantului, datorita, se crede, inflamatiei provocate tesuturilor prin implantarea chip-ului.

Aceste cazuri nu au fost foarte bine observate, ele nefiind obiectul principal al diferitelor studii pe aceasta tema, ci unul adiacent. Incidenta cazurilor de cancer este undeva intre 1 si 10%, suficient pentru a ridica semne de intrebare. De mentionat ca nu exista nici un fel de studii echivalente la subiectii umani.

Desi cazurile observate pe soareci nu inseamna neaparat ca acelasi lucru se intampla si la oameni, probabilitatea ca efectele sa fie similare este destul de mare, avand in vedere ca soarecii sunt folositi in experimentele legate de cancer si de tratamentul acestuia, cercetari care sunt apoi aplicate la oameni.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.