Imparatul mustelor - rezumat

3x puncte

categorie: Romana

nota: 8.09

nivel: Liceu

Dupa aceasta scena , tribul lui Jack porneste un atac spre tabara lui Ralph incercand sa obtina de la acestia ochelarii lui Piggy cu care au aprins focul. Grupul lui Ralph este compus din el, Piggy, si gemenii Sam si Eric. Acestia se hotarasc sa plece in tabara lui Jack pentru a recupera ochelarii lui Piggy , ca acesta sa vada. In confruntarea ce a urmat Piggy este ucis, gemenii sunt capturati si [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Imparatul mustelor - rezumat

Dupa aceasta scena , tribul lui Jack porneste un atac spre tabara lui Ralph incercand sa obtina de la acestia ochelarii lui Piggy cu care au aprins focul. Grupul lui Ralph este compus din el, Piggy, si gemenii Sam si Eric. Acestia se hotarasc sa plece in tabara lui Jack pentru a recupera ochelarii lui Piggy , ca acesta sa vada. In confruntarea ce a urmat Piggy este ucis, gemenii sunt capturati si devin si ei membrii ai grupului, Ralph ramanand singur.

In finalul cartii, Jack alaturi de Roger, un prieten de-al sau, porneste o vanatoare pentru a-l ucide pe Ralph. In acest scop, Jack da foc intregii insule. Focul creat este asa de mare incat atrage atentia unei nave care se apropie si ii salveaza pe baieti. Capitanul navei coboara pe insula si ii surprinde pe baieti intr-o lupta sadica. Acesta ramane surprins si afirma ca nu se astepta la asemenea transformare a baietilor englezi. Autorul si impune punctul de vedere in finalul cartii prin afirmatiile ofiterului ce ramane uluit in urma descoperirii grupului.

Nava in acest context este simbolul civilizatiei, care ii poarta pe tineri inapoi in lumea de unde au venit. Romanul este o alegorie asupra instinctului animalic, brutal, sadic, ce ii revine omului izolat, parasit si disperat. Romanul este de asemenea un manual al disocierii binelui de rau, cu un efect moralizator. Copiii care urmaresc fiara ce se ascunde in intunericul junglei nu realizeaza de fapt ca aceasta este in fiecare din ei, crescand tot mai mult pe masura insalbaticirii lor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.