Impactul internetului asupra firmei viitorului

3x puncte

categorie: Economie

nota: 7.67

nivel: Facultate

Referat despre Impactul internetului asupra firmei viitorului
Imaginea ideală a societății de asigurări - un supermarket de unde clientul își poate alege orice produs dorește dintr-o gamă extrem de variată - este perimată. Societățile de asigurări nu mai consideră o bună investiție alocarea resurselor pentru furnizarea tuturor tipurilor de produse de asigurare. Se estimează că, în următorii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Impactul internetului asupra firmei viitorului

Referat despre Impactul internetului asupra firmei viitorului
Imaginea ideală a societății de asigurări - un supermarket de unde clientul își poate alege orice produs dorește dintr-o gamă extrem de variată - este perimată. Societățile de asigurări nu mai consideră o bună investiție alocarea resurselor pentru furnizarea tuturor tipurilor de produse de asigurare. Se estimează că, în următorii ani, fiecare societate de asigurări se va specializa în unul sau mai multe din următoarele domenii:
- distribuție;
- elaborarea produselor de asigurare;
- subscriere;
- prelucrarea informațiilor de asigurare;
- soluționarea daunelor;
- managementul investițiilor.

Nu toate produsele de asigurare pot fi vândute prin intermediul Internetului. În general, introducerea unui anumit produs spre a fi comercializat pe Internet se face în funcție de cât de multă asistență este necesară pentru încheierea unei polițe. Internetul face ca distribuția produselor de asigurări să fie în „puterea" consumatorilor, determinând o creștere fără precedent a posibilităților de alegere ale consumatorilor și o scădere nemaiîntâlnită a controlului exercitat de către societățile de asigurare asupra clienților.

De asemenea, cu cât produsul este mai complex și presupune tranzacționarea unor valori mai mari, cu atât clientul este mai dispus să plătească pentru consultanță de specialitate. Produsele potrivite pentru marketingul pe Internet sunt cele care pot fi descrise și evaluate în funcție de un număr mic de parametri, cum ar fi asigurările de răspundere civilă auto, asigurările de case, asigurările familiale și asigurările de viață la termen.

În pofida obstacolelor menționate anterior, asigurătorii care recurg la Internet se așteaptă să înregistreze creșteri substanțiale ale cotelor lor de piață, mai ales în domeniul liniilor personale. Orice societate de asigurări care dorește să-și desfășoare activitatea prin intermediul rețelei Internet trebuie să studieze factorii-cheie ai succesului și să-și dezvolte strategii specifice. Abilitatea de a identifica acești factori va determina crearea unei linii de demarcație între diferitele sectoare ale economiei, precum și între firmele concurente din același sector.

1. RISCURI ÎN AFACERILE ELECTRONICE
Tehnologiile comerțului electronic măresc probabilitatea apariției unor greșeli tehnice. Dincolo de întreruperile de curent, defecțiunile sistemului și suprasolicitarea serverelor, tendința de a lucra din ce în ce mai mult în rețea mărește pericolul de pătrundere a virușilor și a hackerilor, fapt care poate pune în pericol siguranța întregului sistem. Căderea unui sistem va provoca nu numai paralizarea distribuției, ci vor fi afectate pe termen lung încrederea în companie și reputația acesteia. Pentru că aceste riscuri amenință chiar existența furnizorilor pe Internet, se pune problema transferării lor prin asigurare. Acest lucru nu conduce numai la apariția de noi oportunități pentru asigurători, dar îi pune pe aceștia în fața unui risc cu care nu s-au confruntat până acum.

O problemă apărută în securitatea sistemului Web poate aduce pagube considerabile, dar aceasta reprezintă doar unul dintre riscurile cu care se confruntă companiile ce folosesc Internetul. Alte riscuri sunt reprezentate de erori și omisiuni tehnologice și de piraterie. Problema pentru companiile de asigurări și brokeri este de a identifica aceste riscuri, de a crea produse de asigurare pentru a le transfera și de a le subscrie cu succes.

Ca o soluție la aceste probleme, unii asigurători subscriu acum noi polițe, care includ, pe lângă riscurile existente în polițele de răspundere civilă și de bunuri, și riscul comerțului electronic. Având în vedere utilizarea tot mai frecventă a comerțului electronic, asigurătorii vor fi forțați să includă aceste riscuri în condițiile generale ale polițelor de răspundere civilă. Produsele de asigurare tradiționale au fost proiectate pentru acoperirea anumitor riscuri și, atunci când se încearcă utilizarea lor pentru riscurile de pe Internet, ele se dovedesc a fi ineficiente, lăsând anumite aspecte neacoperite. De exemplu, ideea protejării dreptului de autor există de foarte mult timp, dar Internetul poate încălca această regulă cu ușurință. Dacă încălcarea dreptului de autor necesita o anumită acoperire, directă sau indirectă, aceasta depinde de circumstanțe.

Iată câteva exemple:
- companie poate avea aceeași marcă de înregistrare, același slogan sau nume de domeniu cu un alt site Web;
- concurența poate schimba numele domeniului unei companii prin simpla omitere a unui apostrof, astfel încât potențialii clienți pot accesa din greșeală pagina de Web a companiei concurente cu o simplă apăsare de deget;
- o companie poate utiliza neintenționat marca comercială a unei alte companii, Îngrijorător este faptul că micile companii care decid că trebuie să aibă un site Web nu înțeleg implicațiile legale legate de acest lucru. De asemenea, și metatagul poate crea probleme. Un metatag este un descriptor atașat textului în siteul Web, astfel încât clienții care caută site-ul companiei concurente pot fi direcționați către site-ul greșit.

În anumite cazuri, justiția a stabilit că fiecare companie beneficiază de dreptul de utilizare a unui anumit metatag, chiar dacă el pare că încalcă marca comercială sau sloganul unei alte companii.
Desfășurarea afacerilor sau modalitățile în care sunt realizate tranzacțiile în siteul propriu sunt și ele vulnerabile în fața pirateriei. Aspectele juridice privind defăimarea și calomnia capătă noi forme pe Internet. Polițele tradiționale de asigurare care asigură acoperire pentru defăimare și calomnie se referă la vânzarea propriilor bunuri și servicii ale companiei.

Multe site-uri Web fac publicitate pentru bunurile altora, astfel încât poate apărea o fisură în acoperire. O companie poate fi răspunzătoare pentru defăimarea sau calomnia care apare din publicitatea pe care ea o face altor companii în propriul site, dar polița sa de asigurare va acoperi doar publicitatea făcută propriilor bunuri și servicii.
Companiile pot avea probleme de Internet și din cauza înscenărilor și a Link-urilor ascunse. Înscenarea presupune copierea conținutului de pe un site Web și prezentarea lui în altul. Link-urile ascunse apar atunci când o companie creează o legătură de la site-ul său Web la pagina Web a altui site, evitând prima pagină a site-ului. Când se întâmplă acest lucru, este posibil ca un client să piardă termenii de utilizare sau de renunțare din al doilea site.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.