Impactul disciplinelor nautice in randul tinerilor

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.78

nivel: Facultate

Ma refer aici, in special la profesorii de geografie, de biologie, dar si altii care sunt pasionati de iesiri in natura sau de practicarea unor discipline mai mult sau mai putin extreme. Printre acestea putem aminti: jocuri pe echipe (diferite sporturi pe plaja), catarare-escaladare, calarie, diferite sporturi de iarna sau sporturi nautice. Sporturile nautice se bucura de la an la an de o popular[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Impactul disciplinelor nautice in randul tinerilor

Ma refer aici, in special la profesorii de geografie, de biologie, dar si altii care sunt pasionati de iesiri in natura sau de practicarea unor discipline mai mult sau mai putin extreme. Printre acestea putem aminti: jocuri pe echipe (diferite sporturi pe plaja), catarare-escaladare, calarie, diferite sporturi de iarna sau sporturi nautice. Sporturile nautice se bucura de la an la an de o popularitate crescuta in randul tinerilor, fapt imbucurator in contextual promovarii miscarii fizice la marele public. Exemple de sporturi nautice sunt:

Kitesurfing (Kiteboarding) - este un sport nautic extrem ce presupune utilizarea unui zmeu pentru "a zbura" pe apa. Zmeul trebuie sa fie sa fie destul de puternic pentru a trage un surfboard. Acest sport poate fi practicat pe orice locatie cu apa, singurul factor important fiind viteza vantului. Pentru a practica kitesurfing este nevoie de o instruire riguroasa in ridicarea zmeului si manevrarea surfbord-ului pentru evitarea accidentelor.

Windsurfingul este o combinatie intre surfing si canoe. Desi primele incercari s-au facut in 1965 de catre Newman Derby, in 1966 de catre Reiner Schwarz , intemeietorii windsurfului sunt americanii Hoile Schweizer si Jim Drake, care practicand surful le-a venit ideea de a folosi forta vantului pentru propulsia plansei de surf. Astfel s-a nascut plansa cu vela si un nou sport numit windsurfingul. Acest sport a aparut initial ca o optiune de calatorie mai rapida pe mare, lac sau rau. Este brevetat in America in 1969, iar in Europa windsurfingul apare in 1971 prin doi suedezi urmati de vestgermanul Colle Schmidt.

In Romania cativa entuziasti introduc plansa cu vele ca mijloc de agrement pe litoralul Marii Negre in 1978, iar prima intrecere oficiala are loc in 1981 pe lacul Siutghiol, in septembrie, participand 20 de concurenti, reprezentand diferite asociatii sportive din tara.Windsurfingul a devenit sport olimpic in 1984, pentru barbati si 1992 pentru femei.

Windsurfingul este un sport care cuprinde elemente din yachting, surfing, schi nautic, gimnastica, adeptii gasind in acest sport un excelent mijloc de recreere si petrecere activa a timpului liber.Windsurfingul este insa in zilele noastre o proba de acrobatie si sarituri spectaculoase in aer. Acest sport combina placerea navigarii cu tentatia surf-ului.

Se poate practica atat pe mare, cat si pe lacuri si rauri. Pentru a practica acest sport ai insa nevoie de prezenta vantului, care sa te ajute in deplasare. Windsurful este un sport extrem potrivit pentru vacanta de vara. Se invata foarte repede si este destinat tuturor categoriilor de varsta. Pentru a practica acest sport trebuie sa stii insa sa inoti.

Generalitati despre vant - pentru a putea naviga in deplina securitate, luand masurile ce se impun, forta vantului a fost gradata, in functie de aspectul marii si al vegetatiei pe o scara ce poata numele de scara Beaufort.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.