Impactul calculatorului

1x punct

categorie: Drept

nota: 9.31

nivel: Facultate

Lucrarea de fata este o incercare de a raspunde unei problematici mai largi pusa studentilor si specialistilor din domeniul juridic si anume, organizarea, sortarea, actualizarea si interogarea bazelor de date juridice, precum si realizarea de programe expert care sa puna la dispozitia institutiilor ce emit acte normative, instrumente care sa ajute la pregatirea, elaborarea si urmarirea respectarii[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Impactul calculatorului

Lucrarea de fata este o incercare de a raspunde unei problematici mai largi pusa studentilor si specialistilor din domeniul juridic si anume, organizarea, sortarea, actualizarea si interogarea bazelor de date juridice, precum si realizarea de programe expert care sa puna la dispozitia institutiilor ce emit acte normative, instrumente care sa ajute la pregatirea, elaborarea si urmarirea respectarii acestora.

Scopul oricarui act normativ este modificarea entropiei in sistem, avand drept functie-obiectiv productivitatea sistemului; entropia sistemului trebuie sa aiba valoarea ce conduce la maximizarea functiei obiectiv.

Chiar in procesul controlarii entropiei, prin elaborarea de acte normative, se induce dezordine in sistem, dezordine a carei cuantificare este greu de masurat prin mijloace clasice.

Sursele de documentare informatizate, bibliotecile si arhivele electronice sunt mijloace fara de care juristul va trebui sa-si modifice programul de pregatire a dosarului in favoarea cunoasterii si intelegerii contextului legislativ; cea mai mare parte a muncii sale este dedicata documentarii si pregatirii sintezelor de fundamentare.

Lucrarea defineste conceptele specifice informaticii juridice, tipurile de aplicatii, metodele si tehnicile specifice realizarii de aplicatii informatice in domeniul juridic. Ea isi propune, de asemenea, sa ajute studentii sa stapineasca principalele functii ale calculatorului, sa-si elaboreze documentele si sa interogheze bazele de date, inclusiv reteaua INTERNET.

Daca in momentul de fata Tribunalul electronic este optional, iar deciziile sale sunt privite cu neincredere, in viitor el va reprezenta o institutie electronica ce va furniza sentinte informatice cu un grad inalt de pertinenta. Lucrarea raspunde problematicii implicatiilor pe care informatica le are in domeniul stiintelor juridice;

aplicatiile informatice nu mai reprezinta apanajul organizatiei denumita "Centru de calcul"; se afirma tot mai mult retelele informatice (inchise-intranet, deschise-internet), prin prezenta posturilor de lucru in birourile individuale (fixe sau mobile) si chiar in viata particulara (gospodarie, functionalitatea si securitatea locuintei, turism, comert electronic, administratie, educatie, mass-media, etc.).

Cartea se adreseaza, in primul rand, studentilor de la facultatea de drept, care au audiat cursul de cibernetica sau informatica juridica si au efectuat aplicatiile practice, dar este utila si magistratilor, avocatilor, notarilor, consilierilor juridici, jurisconsultilor precum si cercetatorilor si expertilor din domeniul juridic sau domeniile conexe.

Ea reprezinta rezultatul experientei didactice, a activitatii din cadrul Departamentului Documentare, Cercetare si Informatica al Curtii Constitutionale, organizatii de expertiza, de reprezentare sau guvernamentale; ele reprezinta locul in care au fost elaborate si puse in practica modelele expuse in lucrare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.