Impactul asupra mediului datorat investitiei

7x puncte

categorie: Geografie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Pentru ridicarea apelor uzate la cota necesara echilibrarii pierderilor de presiune din statia de epurare s-a prevazut realizarea unei statii de pompare echipata cu electropompare de apa uzata autoamorsante prin care sa treaca solide cu Φ 75 mm. Functionarea acestor pompe este condusa de un dulap de automatizare si senzori de nivel echipate care permit functionarea automata si economica. Tot e[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Impactul asupra mediului datorat investitiei

Pentru ridicarea apelor uzate la cota necesara echilibrarii pierderilor de presiune din statia de epurare s-a prevazut realizarea unei statii de pompare echipata cu electropompare de apa uzata autoamorsante prin care sa treaca solide cu Φ 75 mm. Functionarea acestor pompe este condusa de un dulap de automatizare si senzori de nivel echipate care permit functionarea automata si economica. Tot echipamentul se monteaza intr-o cladire supraterma, incalzita, in conditii optime de intretinere si supraveghere. Este prevazuta si o pompa de rezerve.

Pompele sunt de tip centrifugal, cu ax orizontal, cu rotoare speciale, care nu se infunda si sunt autoamorsante. Volumul bazinului de aspiratie V = 18,72 m3. Acesta se va executa in cheson dreptunghiular cu dimensiunile : 3m x 3m x 2,2m. In vederea protejarii pompelor, intrarea apei brute in cheson se va face printr-un camin echipat cu un gratar rar, cu caratoare manuale avand fante de trecere de e = 60 mm.

Blocul de epurare mecanica
Acesta consta dintr-o instalatie compacta, automata tip "SEPARA", realizata din materiale necorozive, care indeplineste urmatoarele functii.a. Sitarea apelor uzate se realizeaza prin intermediul unei site din otel inoxidabil, cu instalatiile de 2 mm. Functionarea acestei site este automatizata, cu autocuratire realizata cu perii montate pe exteriorul melcului. Curatirea sitei este comandata de un cuplu de senzori de nivel montati in amonte si aval de sita. Functie de gradul de infundare a sitei, prereglat este comandata rotatia melcului si implicit curatarea sitei. In cazul in care gradul de murdarire al apelor uzate este relativ mic, sita dispune, cu releu de timp pentru pornirea si curatirea ei.

Cele doua sisteme mai sus mentionate sunt complementare.
Prevederea sitei cu instalatii cu 2 mm, asigura curatirea apelor uzate de suspensie, astfel incat nu mai este necesara decantarea primara. Aceasta solutie este generalizata in tari dezvoltate, pentru statiile de epurare cu un debit asemanator statiei de epurare de la Vinga. De fapt, nu separa numai suspensiile cu granulatie mai mare de 2 mm. Pana la curatirea sitei se formeaza un pat filtrant, care retine si suspensiile mai mici.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.