Imobilizarile corporale - sursa capacitatii

5x puncte

categorie: Finante-banci

nota: 9.98

nivel: Facultate

Cheltuielile ulterioare aferente unui element de natura imobilizarilor corporale vor fi trecute in mod normal pe cheltuieli. Cheltuielile trebuie adaugate la valoarea contabila a activului doar atunci cand imbunatatesc conditia activului peste standardul de performanta estimat initial, actiune ce are drept rezultat beneficii economice viitoare suplimentare fata de beneficiile economice estimate in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Imobilizarile corporale - sursa capacitatii

Cheltuielile ulterioare aferente unui element de natura imobilizarilor corporale vor fi trecute in mod normal pe cheltuieli. Cheltuielile trebuie adaugate la valoarea contabila a activului doar atunci cand imbunatatesc conditia activului peste standardul de performanta estimat initial, actiune ce are drept rezultat beneficii economice viitoare suplimentare fata de beneficiile economice estimate initial a rezulta din utilizarea activului.

C. EVALUAREA LA DATA BILANTULUI:
PRINCIPIUL DE EVALUARE:" minimul dintre valoarea neta contabila si valoarea recuperabila (maximul dintre pretul net de vanzare si valoarea de utilitate)";TRATAMENTUL DE BAZA: valoarea contabila(cost) ajustata cu valoarea amortizarilor cumulate si deprecierilor de valoare; 5.16. - Cu exceptia cazurilor in care s-a inregistrat un provizion pentru depreciere sau o reducere a valorii , valoarea ce urmeaza sa fie inscrisa in bilant pentru fiecare element al imobilizarilor este reprezentata de costul de achizitie sau de costul de productie.

5.17. - In cazul activelor cu durata normala de functionare limitata, costul de achizitie sau costul de productie din care s-a dedus valoarea reziduala estimata se va diminua in mod sistematic pe perioada duratei de functionare a activului prin calcularea amortismentelor corespunzatoare.

5.19. - Este obligatorie constituirea de provizioane pentru depreciere pentru fiecare activ imobilizat a carui valoare s-a diminuat, indiferent de durata de utilizare a acelei imobilizari. Valoarea care trebuie inscrisa in situatiile financiare va fi diminuata corespunzator, iar provizioanele astfel constituite se vor prezenta separat in notele explicative.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Finante-banci

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.