Imobilizari corporale

7x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Standardele, tiparite cu litere de tipar italic, aldin, trebuie citite in contextul materialului de fond si al recomandarilor de implementare din acest Standard, precum si in contextul Prefetei la Standardele Internationale de Contabilitate. Standardele Internationale de Contabilitate nu au fost elaborate cu intentia de fi aplicate elementelor nesemnificative (a se vedea paragraful 12 din Prefata)[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Imobilizari corporale

Standardele, tiparite cu litere de tipar italic, aldin, trebuie citite in contextul materialului de fond si al recomandarilor de implementare din acest Standard, precum si in contextul Prefetei la Standardele Internationale de Contabilitate. Standardele Internationale de Contabilitate nu au fost elaborate cu intentia de fi aplicate elementelor nesemnificative (a se vedea paragraful 12 din Prefata).

Obiectivul acestui Standard este descrierea tratamentului contabil pentru imobilizarile corporale. Problema principala in contabilizarea imobilizarilor corporale este identificarea momentului de recunoastere a acestor active, a valorii contabile si a amortizarii aferente.
Acest Standard prevede recunoasterea ca activ a unei imobilizari corporale atunci cand aceasta satisface definitia si criteriile de recunoastere pentru un activ, asa cum sunt ele definite in "Cadrul general de intocmire si prezentare a situatiilor financiare".

1. Acest standard trebuie aplicat in contabilitatea imobilizarilor corporale, exceptand cazul in care un alt IAS prevede sau permite o abordare contabila diferita. 2. Acest standard nu este aplicabil pentru: (a) Active biologice aferente activitatii agricole ( a se vedea IAS41, Agricultura) paduri si alte resurse naturale neregenerabile similare; si(b) concesiuni miniere, prospectiuni si extractie de minereu, de petrol, gaze naturale si resurse naturale neregenerabile.

Oricum, acest standard se aplica imobilizarilor corporale destinate dezvoltarii sau intretinerii activitatilor, sau activelor prevazute la literele (SL) si (b) de mai sus si care pot fi individualizate.
3. In anumite cazuri, Standardele Internationale de Contabilitate permit ca recunoasterea initiala a valorii contabile a imobilizarilor corporale sa fie determinata utilizandu-se o abordare diferita de cea prevazuta de acest Standard.

Spre exemplu, IAS 22 Combinari de intreprinderi prevede ca imobilizarile corporale achizitionate intr-o combinare de intreprinderi sa fie evaluate initial la valoarea justa, chiar daca aceasta este superioara costului. In aceste cazuri, toate celelalte aspecte ale tratamentului contabil pentru aceste active, incluzand amortizarea, sunt determinate de cerintele acestui Standard.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.