Imigranti se intorc in Romania

1x punct

categorie: Economie

nota: 9.85

nivel: Facultate

Stand de vorba cu Alin I. din Spania , acesta ne-a spus ca a ramas fara loc de munca de doua luni si traieste din 800 de euro pe luna, dupa ce a lucrat intr-o fabrica de conserve, bani care ii asigura doar mancarea si chiria, iar marele lui noroc este ca sta inpreuna cu inca doi prieteni romani cu care imparte cheltuielile, dar in aceasta situatie nu mai poate trai mult timp pentru ca el a plecat [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Imigranti se intorc in Romania

Stand de vorba cu Alin I. din Spania , acesta ne-a spus ca a ramas fara loc de munca de doua luni si traieste din 800 de euro pe luna, dupa ce a lucrat intr-o fabrica de conserve, bani care ii asigura doar mancarea si chiria, iar marele lui noroc este ca sta inpreuna cu inca doi prieteni romani cu care imparte cheltuielile, dar in aceasta situatie nu mai poate trai mult timp pentru ca el a plecat acolo nu ca sa traiasca de pe o zi pe alta ci ca sa stranga bani.

Lucrurile se schimba la M. Daniel care primeste de la stat 1200 de euro dupa ce a lucrat in constructi timp de 3 ani, si acum este in somaj.Exista si romani fericiti care pentru calitatea serviciilor prestate sunt apreciati de sefi straini, iar acestia le asigura un loc de munca permanent dar, cum este cazul lui Ionel O., care a lucrat 7 ani la aceiasi firma si a ajuns mana dreapta a sefului sau, oricat de mult ne-am stradui sa facem bine un lucru aici in strainatate tot straini vom ramane.

Multi romani pentru banii luati din somaj mai bine se intorc acasa, alaturi de familie, si zic ei ca in Romania un loc de munca si-ar gasi dar nu la fel de bine platit.Multi spun ca daca esti in strainatate traiesti bine, dar nu multi stiu cum se lucreaza acolo, cum zic multi de dincolo:

"Am incaruntit de doua ori, dar nu avem ce face.Ce sa facem la noi in tara? Noi suntem pentru Romania generatia de sacrificiu, facem totul cu gandul ca la copii nostri le va fi mai bine si nu vor avea de indurat atatea jigniri si ofense aduse la adresa noastra din partea strainilor".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.