Imbunatatirea memoriei - discurs

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.76

nivel: Liceu

Analizati cu atentie fizionomia necunoascutului.Obs ce culoare au ochii lui si parul , uitati va bine la trasaturile lui. Bagati de seama cum este ibmracat, ascutatii cu atentie felul de a vobi, icnercati sa obtineti o imagine cat mai clara, mai vie si mai precisa a fizionomie si a personalitatii sale si incercati sa gasiti ceva comun intre acestea si numele lui.De ex la cifre, daca el veti lega d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Imbunatatirea memoriei - discurs

Analizati cu atentie fizionomia necunoascutului.Obs ce culoare au ochii lui si parul , uitati va bine la trasaturile lui. Bagati de seama cum este ibmracat, ascutatii cu atentie felul de a vobi, icnercati sa obtineti o imagine cat mai clara, mai vie si mai precisa a fizionomie si a personalitatii sale si incercati sa gasiti ceva comun intre acestea si numele lui.De ex la cifre, daca el veti lega de o poveste, memorarea se face mult mai repede si mai usor.

Exista numai doua modalitati prin care ne putem aminti ceva: mai intai, printr un stimulent exterior si in al doilea rand printr o asociere cu ceva care exista deja in mintea noastra. Nu ne putem imbunatati memoria in toate directiile.Sa recapitulam: daca aplicam si folosim principiile prezentate in acest capitol, ne vom imbunatati memoria. Dar, daca nu aplicam aceste rpincipii, memorarea a zece milioane de date despre baseball nu ne va fi de nici un folos in memorarea datelro de la Bursa.Datele care n au nici o legatura intre ele nu pto fimemorate in acelasi context. Mintea noastra este de fapt o masinarie ce asociaza ideile."

Repet: intiparirea, repetarea si asocierea de idei.Cea de a doua lege a memoriei este repetitia. Putem retine aproape orice daca repetam suficient. Dar , pe masura ce repetai nu uitati rmatoarele lucruri:
Nu va apucati sa repetati un lucru pana ce il retineti. Repetati l o data, de doua ori, revenind asupra lui mai tarziu. Repetarea dla intervale diferite de timp va va ajuta sa retinti o informatie de doua ori mai repede decat daca repetati nuami in limitele unui timp anume.

Dupa ce memoram o informatie, cel ami mult uitam in primele opt ore, mai mult chiar decat in urmatoarele treizeci de zile. ; asa incat, revedeti va notitele cu cateva minute inainte de a va ridica sa tineti discursul. Pentru a va aminti punctele rpicnipale ale discursului vostru, puneti l eintr o ordine logica pentru ca fiecare sa duca automat la urmatorul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.