Imbracamintea Romanului

3x puncte

categorie: Istorie

nota: 9.88

nivel: Liceu

Acesta a fost rochia standard de la Roma. Pentru cei mai multi romani si sclavi tunica ar fi de imbracaminte imbracat in intregul ei inainte de a lasa piciorul liber.
Tunica barbatilor ajunge, in general, aproximativ la genunchi, in timp ce tunicile femeilor ajung, in general, mai lung, unele ajungand la pamant. Tunicile de femeie, de asemenea, de multe ori au avut maneci lungi. Cu toate ac[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Imbracamintea Romanului

Acesta a fost rochia standard de la Roma. Pentru cei mai multi romani si sclavi tunica ar fi de imbracaminte imbracat in intregul ei inainte de a lasa piciorul liber.
Tunica barbatilor ajunge, in general, aproximativ la genunchi, in timp ce tunicile femeilor ajung, in general, mai lung, unele ajungand la pamant. Tunicile de femeie, de asemenea, de multe ori au avut maneci lungi. Cu toate acestea, in secolul al doilea sau al treilea tunica maneci lungi sa devina acceptabila pentru barbati.

Pe vreme rece, probabil Romanii purtau cu doua sau trei tunici pentru a se incalzi. In acest caz, tunica cea mai apropiat corp, care functioneaza ca o vesta, se numea subucula. Stratul urmator era numit intusium sau supparus. Imparatul Augustus, care a fost de o constitutie destul de fragila, a fost cunoscut ca purta mai multe de patru tunici in timpul iernii. A existat diferente formale in tunici care sa dea rang social.O dunga purpurie purtat pe tunica a fost numit un membru clavus si a indicat intr-o anumita ordine:
-Senatori - clavus Latus (sau laticlavium) notate.

- Clavus angustus a fost marca de ordinul ecvestru.
Deci, un senator ar putea purta o tunica dispunand de o benda verticala larga violet in jos. Un ecvestru ar putea purta o tunica cu doua dungi verticale inguste violet pe fiecare parte a tunicii.
Este demn de mentionat tunica palmata, care a fost o tunica viu colorata, brodat cu frunze de palmier si a fost purtat de triumphator in timpul triumful lui, sau, eventual, de catre alti demnitari de la alte ocazii cu totul exceptionale.Cele mai bogate sub forma de tunica cu maneci lungi, dalmatica, in multe cazuri inlocuieste cu totul in toga ani mai tarziu de imperiu.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.