Imbatranirea - o enigma

3x puncte

categorie: Biologie

nota: 9.84

nivel: Liceu

Pamantul varstnicilor este Pamantul femeilor.Speranta lor de viata e semnificativ mai mare,75-76 de ani ,fata de 70 de ani la barbati.
Geneticienii sunt siguri ca procesul primar de imbatranire se desfasoara la NIVELUL GENELOR.Acolo se acumuleaza de-a lungul anilor erorile.Mereu mai multe ,mereu mai importate ,cel putin prin efectelor lor cumulative. Ce inseamna programare genetica ?GEDDA c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Imbatranirea - o enigma

Pamantul varstnicilor este Pamantul femeilor.Speranta lor de viata e semnificativ mai mare,75-76 de ani ,fata de 70 de ani la barbati.
Geneticienii sunt siguri ca procesul primar de imbatranire se desfasoara la NIVELUL GENELOR.Acolo se acumuleaza de-a lungul anilor erorile.Mereu mai multe ,mereu mai importate ,cel putin prin efectelor lor cumulative. Ce inseamna programare genetica ?GEDDA compara candva longevitatea cu un tort pe care arde un numar imens de lumanari , de lungimi diferite .Ele se sting treptat .

Lumanarile sunt evident genele.Ereditatea ar stabili de la inceput longevitatea fiecaruia dintre noi ,o longevitate relativa fireste.Conceptia lui Gedda se aproprie de cea a lui M. BUERGER (1957) .Pentru acesta imbatranirea incepe odata cu conceptia si continua lin si neintrerupt.Exista inca o varianta a acestei teorii.Comform ei imbatranirea ar fi controlata de gene speciale ,genele de imbatranire care intra in activitate tarziu in cursul perioadei adulte.

Dar...exista oare GENE ALE IMBATRANIRII ,asa cum exista gene ale cancerului ,programate sa intre in actiune in ultima etapa a vietii ?Sau alternativ,celulele au un destin genetic ,prestabilit si dur ,independent de ipoteticele gene ale imbatranii ?Se pare ca SELECTIA NATURALALA a pus in miscare ambele mecanisme.
Murim-s-a spus adesea-,deoarece moartea este o CONDITIE INDISPENSABILA PROCESULUI BIOLOGIC.Cu cat generatiile se succed mai repede,cu atat selectia naturala poate opera mai energic.Daca ar fi asa ,moartea ar trebui sa survina curand dupa terminarea perioadei reproductive .Or,nu se intampla decat rareori asa.

Un evolutionost indraznet si original ,JOHN MAYNARD SUSSEX,a formulat o alta expliacatie.Evolutia a favorizat animalele care se reproduc timpuriu ,atunci cand nu s-au acumulat prea multe mutatii cu efecte detrimentale.Moartea nu ar fi altceva decat pretul pe care fiecare organism il plateste pentru a se reproduce.Nu este exclus ca selectia naturala sa fi stabilit pentru celulele orgaismelor fiecarei specii un numar maxim de multiplicare.Fireste,si el el conditionat genetic.De gene care controleaza diviziunea celulara.Un ceasornic misterios care numara diviziunea celulara.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.